Subota, 30.05.2009.

IZBORNA šUTNJA

Od ponoći je počela izborna šutnja. Zabranjeno je svako predstavljanje, izborno sučeljavanje ili predviđanje izbornih rezultata. Izborna šutnja prestat će zatvaranjem birališta i nedjelju u 19,00 sati.

OBAVIJEST

Sinjska ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u dogovoru s lokalnom samoupravom, organizira prezentaciju mjera aktivne politike zapošljavanja za 2009. godinu. Na prezentaciju su pozvani poslodavci, predstavnici lokalne samouprave, knjigovodstvenih servisa, udruga, obrazovnih institucija i drugi zainteresirani. Prezentacija će se održati u utorak, 2. lipnja, u 10 sati u prostorijama poslovnog centra "Balinice" Splitska 37, na prvom katu.

I u gradu Trilju u Gradskoj vijećnici u utorak, 2. lipnja, od 12,00 sati održat će se predstavljanje "Akcijskog plana zapošljavanja za 2009. i 2010.g." u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područna služba Split i grada Trilja.
Pozvani su svi poslodavci, udruge, obrazovne institucije sa područja grada Trilja da se pobliže upoznaju sa modelima financiranja novog zapošljavanja, obrazovanja i javnih radova.

MOLITVENI SUSRET BRANITELJA

U organizaciji braniteljskih udruga Cetinskog kraja i RH, župe Gospe Sinjske i Pokreta krunice za obraćanje i mir u 10,00 sati u Sinju je počeo molitveni susret branitelja "Pokret krunice za obraćanje i mir". Misno slavlje predvodi gvardijan fra Bože Vuleta.

"MOJA PRVA MAMOGRAFIJA"

U ponedjeljak, 1. lipnja, će Klub žena liječenih na dojci održati akciju "moja prva mamografija". Pregled je namijenjen ženama od 40 do 50 godina starosti, a zainteresirane žene mogu se javiti predsjednici Kluba na broj 826-700.

OBAVIJEST

Od ponedjeljka do petka Stanica za tehnički pregled vozila u Sinju provodi besplatnu preventivno sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom "Dani tehničke ispravnosti vozila". Akcija će trajati od 01. do 06. lipnja i u tom periodu svi zainteresirani mogu potpuno besplatno provesti tehničku kontrolu svojih vozila. Akcija je potpuna dragovoljna i besplatna.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras u 20,30 sati prikazivat će se američki akcijski znanstveno-fantastični film 'X-Men početak: Wolverine (X-Men Origins: Wolverine).

SPORT

U posljednjem, 30. kolu 2. Hrvatske nogometne lige Junak danas, 30. svibnja, u Sinju kao gost igra protiv Trogira. Početak je u 17,30 sati.

Nogometaši Hrvaca u 3. ligi danas, 30. svibnja, igraju u Kaštel-Gomilici protiv Goška.

Danas, 30. svibnja, završava prvenstvo 4. Hrvatske nogometne lige. Otočki OSK gostuje kod Uranije u Baškoj Vodi, a Glavice igraju u Vinjanima.

Desetak grla iz klubova s područja Cetinske krajine nastupit će danas, 30. svibnja, na galopskim trkama "Trajal" kupa na zagrebačkom Hipodromu.