Srijeda, 30.05.2007.

AUTOPRIJEVOZ SINJ U STEčAJU

Inspektor cestovnog prometa i cesta Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka na temelju Zakona o inspekciji cestovnog prometa i cesta, Zakona o prijevozu u cestovnom prometu te Zakona o općem upravnom postupku donio je rješenje kojim se zabranjuje tvrtki Autoprijevoz Sinj obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu na svim autobusnim linijama za koje nema dozvolu, dok od nadležnog tijela ne ishodi potrebne dozvole za te linije.
Izravnim inspekcijskim nadzorom autobusa makarske registracijske oznake Prometa d.o.o. Makarska, 22. svibnja ove godine, na splitskom autobusnom kolodvoru, utvrđeno je da je Autoprijevoz Sinj, bez dozvole za županijsku liniju Sinj - Split, obavljao javni cestovni linijski prijevoz putnika, na relaciji Sinj - Split, s polaskom iz Sinja u 7,00 sati i Split - Sinj, s polaskom iz Splita u 08,00 sati.
Prilikom inspekcijskog nadzora utvrđeno je da su vozne karte kao i Putni radni list izdani i ovjereni od Autoprijevoza što nedvojbeno dokazuje da je javni cestovni prijevoz putnika bez dozvole za navedenu županijsku autobusnu liniju obavljao Autoprijevoz Sinj.

Kako saznajemo, jutros je iz središnjice tvrtke Europa Mill u Zagrebu, benzinskoj postaji u Dicmu stigao dopis o obustavi isporuke naftnih derivata autobusima sinjskog Autoprijevoza.
Nazvali smo izvršnog direktora Europa Mill Marka Budimira koji nam je potvrdio tu informaciju.
Kazao nam je da je poduzeće Promet Makarska do prije 15-tak dana garantiralo naplatu isporučenih derivata Autoprijevozu, no kako je Autoprijevoz u stečaju od 17. svibnja, Europa Mill više nam nikakvih garancija za naplatu isporučenih derivata. Budimir je kazao da je prije tjedan dana bio na sastanku sa stečajnim upraviteljem Mirkom Kozinom na kojem je tražio rješenje za naplatu isporuka. Kako stečajni upravitelj nije mogao dati nikakve garancije, prije sedam dana upozoren je da će se Europa Mill obustaviti isporuku naftnih derivata autobusima sinjskog Autoprijevoza. Nakon što se stečajni upravitelj nije izjasnio o novonastaloj situaciji, te kako nije mogao dati niti usmenu garanciju, jutros je iz središnjice tvrtke benzinskoj postaji Europa Mill u Dicmu upućen dopis o obustavi isporuke naftnih derivata.
Stečajni upravitelj Mirko Kozina nije nam se javljao na mobitel.
Nazvali smo i direktora Poduzeća Makarska Matu Jujnovića. Nakon što se novinarka s Hir Radija predstavila i rekla da zove s Hit radija, nije htio razgovarati. Rekao je da ništa neće kazati, te je prekinuo vezu.
Zbog novonastale situacije predstavnici Gradske uprave Grada Sinja, koji je vlasnik Autoprijevoza, sutra ujutro u 8,00 sati dogovorili su sastanak sa stečajnim upraviteljem Mirkom Kozinom, a zatim će se sastati i s predstavnicima Sindikata vozača i prometnih radnika.

16 GODIšNJICA 2. BOJNE 4. BRIGADE HV

Druga bojna 2. Gardijske brigade u petak obilježava 16. godišnjicu postojanja. U 9,00 sati u vojarni Dračevac u Splitu održat će se sveta misa za poginule pripadnike 4. gardijske brigade te će se položiti vijenci i zapaliti svijeće u znak sjećanja. U Sinju će u 11 sati biti okupljanje kod spomen obilježja poginulim braniteljima Sinja i Cetinske krajine ispred zgrade Gradske uprave na kojem će se položiti vijenci i zapaliti svijeće. U Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u 11,30 sati za sve pripadnike druge bojne služit će se sveta misa, a u 14,00 sati u prostorijama sinjske HVIDRA-e bit će otvaranje izložbe fotografija i ostale arhivske građe o 2. bojnoj 2. gardijske brigade.

VIJESTI IZ TIJARICE

Osnovna škola u Tijarici, koju je osnovao njen prvi učitelj don Ivan Vozila, danas je obilježila svoj 105. rođendan. Održani su prigodna priredba i sportsko natjecanje između učenika i učitelja. Ovu je školu nekada pohađalo i do šest stotina učenika, a danas Osnovnu školu Stjepana Radića u Tijarici pohađa tek 45 učenika.

OBAVIJEST

Planinarsko društvo Svilaja iz Sinja organizira dvodnevni planinarski pohod u Gorski kotar. Polazak autobusom je u subotu u 6,00 sati ispred hotela Alkar. Svi zainteresirani mogu se prijaviti do sutra na broj 091/1564-6024.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

Ogranak matice Hrvatske iz Sinja sutra, 31. svinja, organizira predstavljanje knjige Davora Runtića «Domovinski rat». Knjiga će se predstaviti u dvorani franjevačkog samostana u 19 sati i 30 minuta, a predstavljač je Goran Grgurićin.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Zakazana je 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja za dan 05. lipnja 2007.g. s početkom u 11,00 sati u prostorima Gradske vijećnice Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:
...