Ponedjeljak, 30.05.2005.

SPORT

Rezultati 1. žNL SPLIT

Trogir-OSK 5:1
Tekstilac-Split 1:1
Mračaj-Hrvace 2:3

Tablica:
1. Trogir 75
2. Hrvace 70
3. Zmaj 60
4. Urania 48
5. Postira (S)51
6. Omladinac 47
7. Glavice 44

KONSTITUIRAJUćA SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA 7. LIPNJA

Prema neslužbenim podacima konstituirajuća sjednica gradskoga vijeća grada Sinja održati će se 7. lipnja. Podsjetimo, od 19 vijećnika u novom sazivu gradskoga vijeća 11 vijećnika je iz koalicije "Preporod", 7 vijećnika iz Hrvatske demokratske zajednice te jedno vijećničko mjesto pripalo je HKDU.

Predstavničko tijelo smatra se konstituiranim izborom predsjednika na prvoj sjednici na kojoj je nazočna većina članova predstavničkog tijela. Mandat članova gradskog vijeća na redovitim izborima traje četiri godine. članovi vijeća nemaju obvezujući mandat i nisu opozivi.

Gradsko vijeće ima predsjednika i do dva potpredsjednika koji se biraju većinom glasova svih predstavničkih tijela. Predsjednik gradskog vijeća saziva sjednice vijeća, predsjeda njima i predstavlja to tijelo- stoji u zakonu o lokalnoj upravi i samoupravi.
Gradonačelnika bira gradsko vijeće iz redova svojih članova na način i po postupku utvrđenim poslovnikom u skladu sa statutom i zakonom. članove poglavarstva bira predstavničko tijelo iz reda svojih članova na vrijeme od 4 godine. članovi poglavarstva su zaduženi za jedno ili više određenih područja iz djelokruga lokalne samouprave.

JAVNI UVID U PLAN UREđENJA OPćINE OTOK

Od sutra u Otoku počinje javni uvid na prostorni plan uređenja Općine. Prostorni plan moći će se pogledati svaki radni dan od 7,30 do 14,30 sati u prostorijama Općine.
Javno izlaganje održati će se 28. lipnja , a mišljenja prijedlozi i primjedbe na prijedlog plana mogu se upisati u knjigu primjedbi koja će biti izložena uz prijelog
plana ili dostaviti pismeno Jedinstvenom upravnom odjelu općine Otok do 4 srpnja.

ZAVRšENI RADOVI U ULICI DOMOVINSKOG RATA U SINJU

U ulici Domovinskog rata poduzeće Cetina završilo je s tehničkim radovima postavljanja kolektora. Riječ je o jedinstvenoj investici koja će kanalizacijskim sustavom spajati spomenutu ulicu i šumarski put.
Danas je predviđeno asfaltiranje dionice, što će u konačnici rezultirati potpunom normalizacijom prometa.

DAN DJEčJEG VRTIćA "BILI CVITAK"

Od danas je počelo obilježavanje dana dječjeg vrtića "Bili Cvitak" tako je jutros u vrtiću Cvrčak u Glavičkoj ulici otvorena izložba likovnih radova djece i odgajatelja .Izložba se može pogledati do ponedjeljka 06.lipnja.
Sutra se svečanost nastavlja otvorenim danima za roditelje koji će se obilježiti veselim druženjima, zajedničkim igrama prema željama djece roditelja i odgajatelja na nivou odgojne skupine.

KONCERT GORANA LISTEšE

U organizaciji odjela za društvene djelatnosti grada Sinja i osnovne glazbene škole Jakova Gotovca večeras će se održati solistički koncert eminentnog gitariste Gorana Listeša u Galeriji Galiotović od 18 sati.

VRIJEME

Prevladava sunčano i vrlo toplo vrijeme, slično će se zadržati do kraja dana. Najviša dnevna temperatura zraka do 34 stupnja Celzijeva.