Utorak, 30.04.2019.

Galerija Sikirica obilježila 86. rođendan Stipe Sikirice

 
Jučer je Galerija Sikirica proslavila 86. rođendan našeg najpoznatijeg kipara Stipe Sikirice.

Tom su prigodom posjetitelji imali priliku razgledati izložbu ‘Stipe Sikirica – između privatnog i javnog’ uz stručno vodstvo povjesničarke umjetnosti Anđele Galić.


Već u subotu članovi LAG-a ‘More 249’ iz Vodica u okviru svog studijskog putovanja posjetili su Galeriju, razgledali izložbu te izrazili svoje zadovoljstvo posjetom našem gradu, Muzeju Sinjske alke i Galeriji Sikirica.

Ipak, najveći poklon Stipi Sikirici za rođendan zasigurno jest početak konzervatorsko-restauratorskih radova na ‘Spomenika alkaru’ (1965.) koji je nakon 54 godine konačno zaslužio kvalitetnu i stručnu obnovu kako bi ponovno zasjao u punom sjaju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilju i Otoku odobrena sredstva za kupnju traktora s priključcima

 
Ministarstvo graditeljstva Gradu Trilju i Općini Otok odobrilo je sredstva za kupnju traktora s priključcima za uređenje javnih površina.

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić ističe kako svoj komunalni odjel žele unaprijediti ne samo ljudskim resursima nego i u materijalno-tehničkim uvjetima.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Frama proslavila 20. rođendan

 
Franjevačka mladež Župe Gospe Sinjske proslavila je 20. obljetnicu djelovanja u sinjskoj župi.

Godine 1999. počelo je okupljanje mladih u Samostanu Gospe Sinjske pod okriljem Čudotvorne Gospe Sinjske, a u jesen te godine 23 framaša dala su i prva obećanja da će živjeti svoje mladenaštvo nadahnjujući se na životu sv. Franje Asiškog. Te godine osnovano je i Vijeće Frame u mjesnom bratstvu Župe Gospe Sinjske.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR