Četvrtak, 30.04.2009.

"IZBORI 2009."

Da bi građani mogli ostvariti svoje biračko pravo na lokalnim izborima 17. svibnja 2009., moraju biti upisani u popis birača. Svaki građanin ima pravo pregledati svoj upis u popis birača, te tražiti njegovu dopunu ili ispravak. Zahtjev za upis, dopunu ili ispravak popisa birača podnosi se usmeno ili pisano službi za opću upravu Ureda državne uprave u županijama, odnosno ispostavi te službe.

Središnji državni ured za upravu poziva sve birače u Republici Hrvatskoj da provjere svoje podatke i mjesto upisa u popisu birača.

To mogu učiniti:
1. na web stranici Središnjeg državnog ureda za upravu, www.uprava.hr,
2. korisnici T-Mobile mreže slanjem SMS poruke, na način da matični broj građana upišu u poruku, te istu proslijede na broj 54 54 ;
3. provjerom u nadležnom uredu državne uprave u županiji prema mjestu prebivališta.

Sutra, 1. svibnja, istječe zakonski rok do kojeg građani mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak u popisu birača. Kako bi građani mogli ostvariti svoja prava, službe nadležne za popise birača u uredima državne radit će od 08.00 do 16.00 sati.

Iz izbornog povjerenstva pozvali su sve zainteresirane koji bi željeli raditi kao predsjednici odnosno zamjenici u biračkom odboru neka se jave u sjedište gradskog izbornog povjerenstva u zgradu grada Sinja danas od 10 do 14 sati.

PRIJAM ZA SINJSKE MAOžORETKINJE

Gradonačelnik grada Sinja Ivan Nasić u 9 sati u Gradskoj vijećnici upriličio je primanje za Sinjske mažoretkinje koje su na Svjetskom prvenstvu u belgijskom gradu Gentu osvojile 3. mjesto. Gradonačelnik je pohvalio njihov rad i istaknuo kako je grad prepoznao njihov rad i na način da im je povećao godišnja sredtva za 15 tisuća kuna, te da bi i nadalje trebalo financijski pomagati projekte koje Sinj predstavljaju na najbolji način.

SVETA MISA NA VRDOVU

Sutra, 1. svibnja. će se na Vrdovu kod novoizgrađene kapele služiti će se sv. Misa za sve poginule iz drugog svjetskog rata. Misu u 11 sati predvoditi će fra. Bože Norac Kljajo.

UPIS U DJEčJE VRTIćE

Prijave za upis djece u dječji vrtić "Bili cvitak" primaju se do 5.svibnja radnim danom u vremenu od 09,00 do 12 sati te četvrtkom od 12 do 17 sati u vrtiću Maslačak na štaliji. Rezultati upisa bit će objavljeni 9. lipnja 2009 god. na oglasnim pločama vrtića.

Dječji vrtić Trilj obavještava kako će se prijave za upis u triljski dječji vrtić zaprimati od 04. do 22. svibnja 2009. god. svakim radnim danom od 09 do 15 sati u prostorijama dječjeg vrtića Trilj u ulici Ante Starćevića. Objave rezultata bit će 29.svibnja na oglasnoj ploči vrtića. Za sve ostale informacije zainteresirani se mogu obratiti na telefon 832-333.

Iz dječjeg vrtića "žabica" obavijestili su kako se i u njihovom vrtiću od 4. do 20 svibnja vrše upisi od 7 do 15 sati. Upisuju se djeca s navršene tri godine života pa do polaska u osnovnu školu. Na upis roditelji su dužni donijeti fotokopiju rodnog lista i domovnice djeteta te potvrde o uposlenju roditelja.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 19,00 sati prikazuje film za djecu "Priče za laku noć" sa Adamom Sendlerom u glavnoj ulozi.

SPORT

Sutra, 1.svibnja, u organizaciji AK Otok održat će se atletska priredba Ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju. Start utrke je u 10,30 stai na trgu dr. Franje Tuđmana, a cilj je u Gornjim Koritima.