Srijeda, 30.04.2008.

MEđUNARODNI PRAZNIK RADA

Međunarodni praznika rada koji se obilježava sutra 01. svibnja u spomen na povijesne radničke demonstracije u čikagu 1886. godine, u Sinju će se obilježiti budnicom i promenadnim maršom ulicama grada od 8 sati-izvjestio nas je sinjski dogradonačelnik Stipe župić. Na gradskom Hipodromu već tradicionalno praznik rada uz druženje s građanima obilježiti sinjski SDP, koji je i ove godine pripremio oko 500-tinjak besplatnih porcija graha. Druženje započinje u 10,30 sati.

"DRžAVNO PRVENSTVO U MAžORET PLESU"

Sinj je će sutra biti domaćin trodnevnog 12. Državnog prvenstva u mažoret plesu, koje će se održavati u sinjskog športskoj dvorani do 3. svibnja. Organizator natjecanja je Kulturno - umjetnička udruga Sinjske mažoretkinje, a pokrovitelji Grad Sinj i Splitsko - dalmatinska županija. Na natjecanju će sudjelovati 27 timova iz 27 gradova. Ukupno 850 natjecateljica nastupit će u tri različite dobne skupine, mlađi juniori, juniori i seniori, koje će se natjecati u pet različitih kategorija: Paradna grupa, Exibition grupa i Grupa s rekvizirima, te solo s rekvizitima i duo s rekvizitima.
Sva tri dana natjecanja će se održavati od 9,00 do 19,00 sati, a svečano otvaranje, na kojem će nastupiti svjetski i europski prvak u twirlingu Tihomir Bendelja s partnericom Robertom Kovačić i KUD Brnaze, bit će u četvrtak u 19,00 sati. Natjecanje će suditi 6 sutkinja iz Hrvatske i inozemstva.

OBAVIJEST

U sklopu ovogodišnje velike javno-preventivne akcije "Dani borbe protiv melanoma" još danas traju prijave za besplatne dermatološke preglede koji će se održavati u Kliničkom bolničkom centru Firule od 5 do 9 svibnja. Zainteresirani se mogu prijaviti na broj 01/6596-870 od 8 do 16 sati kako bi dogovorili termine pregleda.

OBAVIJEST

U dječjem vrtiću Bili cvitak do 12. svibnja traju upisi djece u jaslice i vrtić za sljedeću pedagošku godinu za vrtiće u Sinju, Brnazama i Glavicama. Prijave će se zaprimaju svakim radnim danom od 9 do 12 te četvrtkom od 12 do 17 sati, u dječjem vrtiću Maslačak u ulici Kneza Branimira 14 na štaliji. Za djecu koja već pohađaju vrtić potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja.

OBAVIJEST

Planinarsko društvo Svilaja organizira odlazak na "Dane Planinara Dalmacije" koji će se održati u Orebiću na Pelješcu 10 i 11 svibnja. Detaljan plan izleta može se vidjeti na oglasnoj ploči društva a dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela 091/564-6024.

KINO DANAS

Danas u Gradskom kinu od 20 sati 15 minuta možete pogledati četverostrukog oskarovca "Nema zemlje za starce". Cijela priča počinje kada Llewelyn Moss ), u svom svakodnevnom lovu, naiđe na poprište mafijaškog obračuna - kamionet okružen mrtvim tijelima, u kojem se nalazi velika količina heroina i dva milijuna dolara. On odluči uzeti novac te tim činom pokrene lavinu nasilja koja ne bira žrtve i sredstva, a čak je ni šerif Bell (Tommy Lee Jones) neće moći spriječiti. Sada Moss mora bježati svojim progoniteljima među kojima se nalazi i hladnokrvni ubojica Anton (Javier Bardem) koji je spreman učiniti sve kako bi došao do cilja.
'Nema zemlje za starce' napeti je triler koji će, zahvaljujući vješto ispričanoj priči, izvrsnoj režiji i impresivnoj glumi, posebno oduševiti odane fanove braće Coen.

SPORT

U derbiju 28. kola 3. Hrvatske nogometne lige Jug u Hrvacama. Hrvace su pogodkom Tedija Suraća u 89 minuti pobijedili Zagoru iz Unešića i tako zadržali vodeću poziciju. Puno lakše do novih važnih pobjeda u utrci za naslov prvaka došao je Junak koji je s 4:1 pobijedio Primorca iz Stobreča na njegovom travnjaku. Nakon ovoga nepotpunoga 28. kola u vodstvu su Hrvace s 58 bodova, a Junak je drugi sa 57.

Sutra se igraju susretu 4. Hrvatske nogometne lige. OSK na svom travnjaku od 16,30 sati dočekuje ekipu Slavena iz Grude dok su Glavice u ovom kolu slobodne.

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju za juniore i seniore "Kamešnica 2008.", održat će se sutra u Otoku. Organizator je Atletski klub Otok, a pokrovitelji Općina Otok i Splitsko - dalmatinska županija .
Start je u 10,30 na Trgu dr. Franje Tuđmana. Cilj staze za seniore, duge 12,3 km je u Gornjim Koritima. Juniori će istrčati stazu dugu 7,5 km, s ciljem u Donjim Koritima.

U Hrvacama se od sutra do nedjelje u organizaciji Hrvatskog zrakoplovnog saveza i Paraglajding kluba Pegaz iz Hrvaca održava međunarodno natjecanje u preletima iznad Cetinskog kraja. Ova manifestacija je u kalendaru međunarodne zrakoplovne organizacije FAIE čije je sjedište u švicarskoj. Na natjecanjui se očekuje više od 70 letača iz Europe i Hrvatske.