Ponedjeljak, 30.04.2007.

POSLJEDNJA žELJA: POKOP U KRUGU OBITELJI I NAJBLIžIH PRIJATELJAU povodu smrti Ivice Račana u svim gradskim i županijskim organizacijama SDP-a otvorena je knjiga žalosti. Prva knjiga žalosti otvorena je jučer poslijepodne u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Izraze sućuti njegovoj obitelji i kolegama jučer su uputili predsjednik Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader, predsjednik Sabora Vladimir šeks, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te čelnici svih hrvatskih parlamentarnih stranaka.
Svi su se složili u ocjeni kako je odlazak Ivice Račana nenadoknadiv gubitak za hrvatsku političku scenu, ističući njegovu ulogu u stvaranju neovisne Hrvatske i demokratizaciji društva.
Od inozemnih dužnosnika, među ostalima, sućut su jučer izrazili slovenski predsjednik Janez Drnovšek, predsjednik Srbije Boris Tadić i ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj.
Stranka će se od Ivice Račana oprostiti u srijedu komemoracijom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
Pokop će, prema njegovoj želji, biti samo u krugu obitelji i najbližih prijatelja.
Podsjetimo, vijest o Račanovoj smrti objavljena je jučer oko 9 sati ujutro iz SDP-ova stožera.
Ubrzo nakon toga stigla je i izjava liječničkog konzilija da se Račanovo stanje tijekom noći na nedjelju naglo pogoršalo. Došlo je do zatajenja vitalnih organa, a unatoč poduzetim mjerama intenzivnog liječenja stanje je tijekom noći postalo kritično te je Ivica Račan preminuo u 3,05 sati, 29. travnja, naveo je u izjavi u ime Liječničkog konzilija doc. dr. Mirando Mrsić.


Iako je naputak stranke bio da se knjiga žalosti otvori danas zbog velikog broja zainteresiranih građana sinjski SDP-e knjigu žalosti otvorio je jučer u poslijepodnevnim satima. Knjiga žalosti bit će otvorena od 8 do 20 sati do dana komemoracije u srijedu.
Kako je potvrdila Nataša Poparić komemoracije na nivou grada neće biti, naputak je to iz središnjice stranke, a neće biti ni organiziranog odlaska građana na komemoraciju u Zagreb. Zbog smrti Ivice Račana sinjski SDP-e odgodio je već tradicionalnu proslavu međunarodnog praznika rada na Gradskom Hipodromu.
FOTO: www.sdp.hr

RADNO VRIJEME TRGOVINA ZA PRAZNIK RADA

Sutra na praznik rada 1. svibnja Gradsko poglavarstvo odobrilo je rad prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo pretežiti prehrambenim proizvodima u vremenu od 7 do 13 sati.

OBAVIJEST IZ UDRUGE "STUDENTI CETINSKE KRAJINE"

Udruga "Studenti Cetinske krajine" povodom praznika rada 01. svibnja 20077. godine organizira za Cetinske studente piknik na Zagrebačkom jezeru Bundek. Udruga poziva sve Cetinjane u Zagrebu da nam se pridruže te ponesu balote i dobro raspoloženje, a folklorna sekcija udruge će zapivati reru i zaplesati Sinjsko kolo.

Također koristimo priliku najaviti veliki koncert u suorganizaciji naše udruge i Kluba Zadrana pod nazivom "Nema meni do Dalmacije" koji će se održati 25. svibnja 2007. godine u klubu The Best u Zagrebu uz nastup klape Maslina, Marijana Bana i Matka Jelavića.
Cilj ovog koncerta je okupiti i ujediniti Dalmatince u Zagrebu kojih trenutno u Zagrebu ima jako puno a nažalost nedovoljno su povezani.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi stručno osposobljavanje za zanimanja, stolari, rukovoditelji CNC strojem u izradi namještaja, projektanti namještaja, lakireri drva i montažeri namještaja. Sve informacije mogu se dobiti kod savjetodavaca na zavodu dok je rok za prijave 4. svibanj .

SPORT

U vrlo čudnoj utakmici u subotu u Makarskoj « Junak «je poražen od Zmaja rezultatom 2:0, dok su u susretima 4. HNL Hrvace odigrale bez pogodaka sa Dragovoljcem, Glavice su poražene od Vira 3:1, a OSK od Polače 1:0.

U drugo ligaškim rukometnim susretima vrlo dobar uspjeh naših klubova: Kamičak je pobijedio Adriachem 30:29, Cetinka je bila bolja od Biograda 41:30 dok su na gostovanju rukometašice Sinja pobijedile Orkan 27:21, a Kaštela i Cetina igrali su neriješeno 26:26.

U zaostaloj odbojkaškoj utakmici druge lige odbojkašice Sinja pobijedile su Arbanase iz Zadra rezultatom 3:1.

KRONIKA 92

PP SINJ, 29.04.2007. g. na OA marke toyota, beogradskih registracijskih oznaka, vl. tridesetsedmogodišnjeg državljanina Srbije, nepoznati počinitelj je probio sve četiri gume. šteta 900 kn. Policija trga za počiniteljem.

PP SINJ, pedesetosmogodišnjak sa šireg sinjskog područja zadržan je jer je dana 29.04.2007. g.u popodnevnim satima, u alkoholiziranom stanju /1,85 g/kg/ verbalno napao svoju suprugu i sinove. Slijedi mu PP po čl. 4. ZOZONUO.

IZVOR: PU SD