Subota, 30.03.2019.

Ragbijaši Sinja za povijest, Hrvatski kup napokon u vitrinama!


Ragbijaši Sinja ispisali su povijest sinjskog sporta osvojivši Hrvatski kup pobjedom nad zagrebačkom Mladosti. Prvi je to nacionalni trofej koji je osvojio jedan sinjski klub, što ga čini posebnim…
Sinj – Mladost 29:19 (12:7)
Sinj – SC Ivica Poljak – Sokol i Andrija Alčić
Gledatelja: 2000
Suci: Hrvoje Bartolić
Sinj: Žigo, S. Brčić, I. Jukić, Mastelić, Brčić-Šušak, Filipović-Grčić, Budimir, Tomić, Kovačić, Prološčić (5), B. Vučković (5), B. Vučemilo, Grčić (5), Klarić-Kukuz (5), Pavlović (9), D. Jukić, I. Brčić, Miloš, Labrović, Cvrlje, Penić, Svaguša.
Mladost: Biškić, Brečić, Stipić, Žunić, Buljac (5), Galić, Slaviček, Dumančić, Bunić, Jurišić (4), Fišić, Ivanović, Oxenham, Vlašić (10), Perlić, Sakić, Pišić, Balić, Dominka, Trkuh, Muhoberec, Buljanović.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Veliki interes za izloženu opremu i naoružanje Gardijske mehanizirane brigade


Taktičko-tehničkim zborom naoružanja i opremom, u Sinju je danas započela trodnevna svečanost obilježavanja 12. obljetnice ustrojavanja Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.
Već u ranim jutarnjim satima tisuće posjetitelja obišlo je prostor ispred zgrade Doma mladih i gradski park. Naime, na tom prostoru izložena je suvremena oprema i nauružanje s kojim raspolaže brigada. Mnogi posjetitelji željeli su vidjeti helikopter OH-58D, poznatiji kao Kiowa ispred kojeg je stajao hrvatski vojnik u maskirnoj odori koju hrvatski vojnici koriste u vojnim misijama.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Pred nama je izuzetno zanimljiv sportski vikend iz kojeg izdvajamo…
Junaka ovo kolo čeka domaći ogled s Imotskim, što je godinama unazad slovio kao veliki dalmatinski derbi. Junak se danas bori za sam vrh, nadaju se “plavi” da će ga uz pomoć Hrvaca ponovno vratiti u svoj posjed, ali za takvo nešto trebat će i sami slaviti protiv Imotskog koji se može pohvaliti s prilično neočekivana, ali zaslužena prošlotjedna tri boda iz Biograda.
Hrvace će igrati na Klisu gdje im je domaćin vodeća momčad prvenstva Uskok. Klišani su upisali nekoliko vezanih poraza, dva prvenstvena i jedan u Kupu i ne mogu se pohvaliti osobitom formom, za razliku od Hrvaca koje imaju tri pobjede u nizu.
Ragbi sudar već smo najavili, Sinj je domaćin zagrebačkoj Mladosti i to će u svakom slučaju biti glavni sportski događaj ovog vikenda.
Na terene će i županijski nogometni ligaši, a bit će zanimljivo u nedjelju i na ogledu druge momčadi Alkara i Pristana koji se bore za ulazak u viši rang natjecanja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na Piketu održan jubilarni 20. kros Oružanih snaga RH


U okviru obilježavanja 12. godišnjice ustroja Gardijske motorizirane brigade Hrvatske kopnene vojske održan je i jubilarni 20. kros pripadnika OSRH-a…
Na natjecanju je sudjelovalo preko 110 natjecatelja i natjecateljica, pripadnika OSRH-a, a u nastavku donosimo rezultate.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR