Subota, 30.03.2013.

Vegi predsjednik UMDDR RHMario Vujević Vegi novi je predsjednik Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata RH. Na izbornoj skupštini Nacionalne Udruge Maloljetnih branitelja dragovoljaca iz Domovinskog rata odražanoj jučer u Vukovaru, svi izaslanici svoj glas za predsjednika dali su Mariju Vujeviću. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Velika subota - dan tišine i molitve

Danas je Velika subota. Prema starom običaju, iako više nije propisano, Velika subota je i dan posta. S Velikim četvrtkom, Velikim petkom i Uskrsom čini Vazmeno trodnevlje.
Velika subota je dan tišine i molitve – dan Kristova počinka u grobu. Vjernici posjećuju posebno uređen Božji grob u crkvi. Oltar ostaje simbolično nepokriven, misa se ne slavi niti se pričešćuje. U kasnim večernjim satima u crkvama počinje vazmeno bdijenje, koje završava svečanom euharistijom koja označava Kristovu pobjedu nad smrću.

Uskrsno bdijenje u svim crkvama Župe Gospe Sinjske počinje u 19 sati, nakon kojega će biti blagoslov uskrsnih jela.

U crkvi Gospe Sinjske blagoslov jela obavljat će se i sutra, na Uskrs, poslije svake svete mise, koje će biti služene prema nedjeljnom rasporedu, a večern ja sveta misa bit će u 19 sati.

Vjernici koji se nisu ispovjedili, mogu to učiniti danas do 12 sati i od 16 do 18 sati.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Novi projekt udruge Srma

Udruga Srma u suradnji s još četiri udruge na nacionalnoj razini provodi tijekom 2013.g. projekt 'Jačanje lokalnih kapaciteta za primjenu europskog socijalnog modela i pristupanje europskim socijalnim mrežama'. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR