Ponedjeljak, 30.03.2009.

"DALMATINKA NOVA", ODRžANO PREDSTEčAJNO ROčIšTE

Na Trgovačkom Sudu u Splitu danas je održano predstečajno ročište po prijedlogu 162 radnika za otvaranje stečaja nad Dalmatinkom Novom. Odvjetnik radnika Zoran Vujanović kazao nam je kako se poslodavci braća Ladinni nisu pojavili na ročištu. Preko svoga odvjetnika Tomislava Krke zatražili su izuzeće suca Basića, kao i svih sudaca splitskog Trgovačkog suda i predsjednika Suda iz predmeta, zbog njihove navodne pristranosti. Odluku o zahtjevu braće Ladinni donijet će Visoki trgovački sud Republike Hrvatske.

ODRžANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA TRILJANa 22. sjednici triljskog Gradskog vijeća, posljednjoj u ovom sazivu, usvojeni su prijedlozi odluka o izradama urbanističkih planova uređenja gospodarskih zona čaporice i Ugljane, kao i Prijedlog Odluke o darivanju građevinskog zemljišta u Vedrinama Ministarstvu unutarnjih poslova-za izgradnju zgrade pogranične policije.
Odlukom triljskog Vijeća u 2009. godini za održavanje komunalne infrastrukture uložit će se 2.100.000,00 kuna, a za gradnju objekata komunalne infrastrukture 15.000.000,00 kuna, od čega će najviše novca biti uloženo u Gospodarsku zonu-9.500.000,00 kuna. Oko 3.000.000,00 kuna namijenjeno je izgradnji cesta, 1.000 000,00 kuna izgradnji nogostupa. Triljski su vijećnici usvojili i prijedloge: Odluke o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana Grada, te Izmjena i dopuna Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države....

OBAVIJEST

Sutra, 31. ožujka, u 9 sati u Gradskoj vijećnici nezavisni kandidat za gradonačelnika Sinja Nikola Tomašević upoznat će javnost s kandidatima za zamjenike gradonačelnika.

"EPIDEMIOLOGIJA RAKA DOJKE"

Hrvatsko katoličko liječničko društvo - podružnica Sinj organizira predavanje koje će se održati u četvrtak 2. travnja u 20,00 sati u Franjevačkom samostanu u Sinju. Naziv predavanja je "EPIDEMIOLOGIJA RAKA DOJKE".
Predavač je Doc. dr. sc. Ingrid Tripković, koordinatorica nacionalnog programa za rano otkrivanje karcinoma dojke za Splitsko-dalmatinsku županiju i Voditeljica službe za epidemiologiju kroničnih nezaraznih bolesti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

KORIZMENI KONCERT

U crkvi čudotvorne Gospe Sinjske sutra, 31. ožujka, u 18,30 sati održat će se korizmeni koncert. Splitski gudački kvartet upriličit će Haydnovu izvedbu "Sedam posljednjih Kristovih riječi na križu". Organizator koncerta je sinjsko Poglavarstvo.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se u 20 sati prikazuje američki film "Operacija Valkira", s Tomom Cruisom u glavnoj ulozi.

OBAVIJEST

Radovi zbog saniranja puknuća na cjevovodu na području Sinja, koji su bili najavljeni za danas, odgođeni su zbog vremenskih prilika, pa neće doći do prekida u opskrbi vodom. O novom terminu radova građani će biti na vrijeme obaviješteni, kažu u Vodovodu i čistoći.

SPORT

članovi Atletskog kluba Sinj s tri naslova prvaka ukupni su ekipni pobjednici u mlađim kategorijama na prvenstvu Hrvatske u cestovnom trčanju, koje se jučer održalo na području Sinja i Otoka. U konkurenciji 44 natjecatelja među atletičarima do 18 godina najbrži je bio Petar Delaš, njegov brat Ivan Delaš pobijedio je među atletičarima do 16 godina, dok je u istoj kategoriji atletičarki naslov prvakinje Hrvatske odnijela Anita Maroš.
Seniori su trčali prvenstvenu utrku u polumaratonu. Pobjednik kod muškaraca je Dražen Dinjar iz Atletskog kluba Donja Stubica, a kod žena slavila je Ida šurbek, atletičarka iz Slovenije. Od domaćih trkača najbolja među ženama bila je Lidija Maras, četvrta, dok je na 42. mjestu završio Predrag Delija.


U prvenstvu 4. Hrvatske nogometne lige Glavice su lako pobijedile Vinjane s 5-0. OSK je na gostovanju u Baškoj Vodi izgubio od Uranije rezultatom 1-4.

Obilježavanje 18. obljetnice akcije "Plitvice" i pogibije Josipa Jovića

Pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova RH i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a u suradnji s Ministarstvom obrane RH, danas, 30. ožujka, i u utorak, 31. ožujka, obilježit će se 18. obljetnica akcije "Plitvice" i 18 godina od pogibije Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika koji je izgubio život na Uskrs 31. ožujka 1991. godine, kao prva žrtva Domovinskog rata.

U ponedjeljak, 30. ožujka, u 10 sati, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s Državnim tajnikom gospodinom Ivom Bačićem i zamjenikom Glavnog ravnatelja policije gospodinom Draženom Vitezom te zamjenikom Načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske gospodinom Antom Gudeljem, posjetiti obitelj pokojnog Jovića te u 10,30 sati položiti vijence na groblju u rodnom mjestu Aržanu. U 11 sati održat će se i Sveta misa zadušnica za Josipa Jovića i sve pale branitelje u crkvi u Aržanu, a u 12,15 sati održat će se Svečana akademija u osnovnoj školi u Aržanu.

U ponedjeljak, 31. ožujka, u 10,30 sati na Plitvičkim jezerima započinje obilježavanje 18. obljetnice okupljanjem ispred spomenika pokojnog Josipa Jovića gdje će biti upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća.
IZVOR: PU SD