Petak, 30.03.2007.

RADNICIMA "DALMATINKE NOVA" ISPLAćENA PLAćA ZA PROSINAC

Radnicima Dalmatinke nove od jučer je počela isplata samo 30 posto od ukupnog iznosa plaće. Tek prije dva dana u potpunosti je isplaćena plaća za prosinac prošle godine, izjavila je Iva Radonja, predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove. Radonja je istaknula veliko nezadovoljstvo radnika i odlazak nekoliko njih iz tvornice.
Nezavisni sindikat Hrvatske zajedno sa sindikatom Dalmatinke nove i radnicima poduzeća iza Uskrsa najvljuje i mirni prosvjed.

GRADSKI BAZEN BEZ UPORABNE DOZVOLE

Jučer je na gradskom bazenu obavljen tehnički pregled novoizgrađenog objekta. Koncesionar Milivoj Brbić potvrdio je kako bazen još uvijek nije dobio uporabnu dozvolu te smatra kako je između ostalog tome doprinijela i tvrtka « Cetina» koja, prema Bebićevim riječima, nikada nije ni izvodila radove. Bebić je kazao kako je direktor Cetine Marko Zorić na početku tehničkog pregleda rekao citiramo: «neda potrebitu dokumentaciju na uvid» te takvim ponašanjem opstuirao otvaranje. Direktor tvrtke Cetina Marko Zorić za HIT radio je rekao kako je njegovo poduzeće obavljalo zemljane , građevinske i arhitektonske radove, a glavni problem je, kaže, neisplata potraživanja prema poduzeću Cetina. Na takve optužbe Bebić kaže kako se ponajprije treba utvrditi kvaliteta radova, potom dugovanja prema tvrtci kako bi se krenulo sa isplatom. Iz ureda državne uprave rečeno nam je kako oni ne mogu ništa ne mogu potvrditi ni demantirati jer nemaju ovlaštenje izlaziti u javnost sa informacijama. Ipak, iako još uporabna dozvola nije spremna Bebić je pozvao sve zainteresirane plivače na besplatno kupanje na Gradskom bazenu.

KRONIKA 92

PP SINJ, 29.03.2007. g. izvršen je očevid na staji na kojoj je 27/28.03.2007. g. izbio požar. Očevidom je utvrđeno kako je u požaru izgorjela drvena krovna konstrukcija, drvene grede i glineni crijep između kojeg se nalazilo oko 30 kg starog trulog sjena. Uzrok požara je otvoreni plamen ili žar. šteta 3 000 kn.
IZVOR: PU SD

Josip Jović,obilježavanje 16. obljetnice pogibijeMinistarstvo unutarnjih poslova RH i Policijska uprava splitsko-dalmatinska, i ove godine kao i do sada, obilježit će na primjeren način 16. obljetnicu pogibije prve žrtve Domovinskog rata, hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića.

Planirano je da ovom skupu nazoče: ministar unutarnjih poslova, g. Ivica Kirin, ravnatelj policije, g. Marijan Benko, načelnik PU splitsko-dalmatinske, g. Ivan Merćep i župan splitsko-dalmatinski, g. Ante Sanader.

Obljetnica će se obilježiti u subotu, 31. ožujka 2007. godine u rodnom mjestu pokojnog Josipa Jovića, Aržanu.

Program obilježavanja obljetnice pogibije Josipa Jovića:

10.00 sati - polaganje vijenaca na grob pok. Josipa Jovića;

11.00 sati - Sveta misa zadušnica za pok. Josipa Jovića i sve poginule branitelje u mjesnoj crkvi u Aržanu;

12.50 sati - svečana akademija u osnovnoj školi u Aržanu.

IZVOR: PU SD