Četvrtak, 30.03.2006.

OBLJETNICA POGIBIJE JOSIPA JOVIćA

Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava splitsko-dalmatinska na primjeren način danas obilježava 15. obljetnicu pogibije prve žrtve Domovinskog rata, hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića. Prije 15 godina Jović je poginuo na Plitvicama braneći slobodu Hrvatske. U 10 sati i 30 minuta nakon posjeta obitelji Jović izaslanstvo MUP-a položiti će vijence i zapaliti svijeće na grob pokojnog Jovića, a sveta misa zadušnica služiti će se u mjesnoj crkvi u Aržanu od 11 sati.

Obljetnica pogibije Josipa Jovića uz državni protokol biti će sutra na Plitvičkim Jezerima, na kojoj će uz obitelj pokojnoga Josipa Jovića nazočiti i predsjednik Republike Stjepan Mesić, Predsjednika Sabora Vladimir šeks, Predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader, ministrica i potpredsjednic Vlade Jadranka Kosor, Ministar unutarnjih poslova ivica Kirin, Ministar Obrane Berislav Rončević, a svoj dolazak najavile su i udruge nastale iz Domovinskog rata.

PREZENTACIJA MJERA ZAVODA ZA ZAPOšLJAVANJE

Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji sa gradskim i općinskim poglavarstvima Cetinske krajine organizra prezentaciju mjera iz Nacionalnog akcijskog plana za zapošljavanje u 2006. godinu. Na prezentaciji koja se održava u Gradskoj vijećnici predstaviti će se uvjeti i načini korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike iz godišnjeg plana poticanja zapošljavanja za 2006. godinu. Sredstva za provedbu ovoga plana osigurana su u državnom proračunu u iznosu od 150 milijuna kuna.
Nacionalni plan će se provoditi u tekućoj godini, a isplata odobrenih sredsava poslodavcu biti će odmah po potpisu ugovora koji bi se trebali potpisati zaključno s 30. studenim.

NATJEčAJ ZA KOMUNALNE INSPEKTORE

Gradsko poglavarstvo Sinja raspisalo je javni natječaj za 2 tehnička suradnika za zaštitu okoliša za posao komunalnog inspektora za rad na određeno vrijeme za 3 i 6 mjeseci. Zainteresirani se mogu do sutra obratiti osobno u Gradsku upravu ili poslati pismenu zamolbu i životopis na adresu Dragašev Polaz Sinj.

APEL IZ VETERINARSKE STANICE SINJ

Sinjska veterinarska ispostava od početka siječnja provodi akciju cijepljanja pasa i mačaka protiv bjesnoće. Redovita akcija traje do posljednjeg dana ožujka, veterinari još jednom apelitraju na vlasnike pasa i mačaka da ih cijepe u zakonskom roku. Cijepljenje se vrši cijeli dan u Veterinarskoj ispostavi Sinj.


PREDSTAVLJANJE ZBIRKE PJESAMA NIKOLINE BULJ

U Galeriji Galiotović danas će se predstaviti prva zbirka pjesama naše mlade sugrađanka Nikoline Bulj inače studentice filozofskog fakulteta u Splitu. Zbirka nosi naziv "Memoaričnost srca", a nastala je tijekom autoričine srednje škole.
Zbirku je objavilo Hrvatsko Kulturno Društvo napredak iz Splita. S početkom u 19,30 predstavit će je prof. Fra Ante Branko Periša i prof. Hrvoje Markulin. Dodajmo kako će odabrane stihove kazivati prof. Marko Duvnjak i prof. Miljenko Buljac.

SPORT

U Gradskoj vijećnici održan je plenum klubova III Hrvatske nogometne lige jug i dijela klubova iz četvrtih liga koji imaju realne mogućnosti plasmana u natjecateljski rang više. Tema je bila primjena pravilnika o natjecateljskoj godini 2006/07 te o ostalim problemima koji se pojavljuju u nogometnim organizacijama i klubovima. Sastanku su pored čelnika klubova nazočili glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić te izaslanstvo županijskog nogometnog saveza kojeg je predvodio Paško Viđak. Od klubova Cetinskoga kraja plenumu su nazočili predstavnici Junaka i Hrvaca.

VRIJEME

Danas će biti sunčano i toplo vrijeme.Temperatura zraka kretati će se između 15 i 19 stupnjeva Celzijevih.