Srijeda, 30.03.2005.

POTPISANI UGOVORI ZA IZGRADNJU OBJEKATA KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

Jučer su potpisani ugovori za izgradnju objekata komunalne infrastrukture i sportskih objekata na području grada Sinja. Radove vrijedne 1.200.000,00 kuna izvodit će sinjska poduzeća, a pojedini će početi već danas.
Radove na rekonstrukciji mješovite kanalizacije u ulici Put međina u Sinju izvodit će «Cetina» d.d. dok je najpovoljniju ponudu za sanaciju fasade na crki Sv. Ante u Turjacima dao obrt «Jelen» iz Turjaka. Idućeg tjedna počinje uređenja boćališta u Priorici, a izvođač je «Mandac gradnja» obrt iz Sinja. Radove na sanaciji i osvjetljenju križa u Glavicama izvodit će «Niko» obrt iz Sinja sportskog igrališta u Karakašici «Drvoličanin» d.o.o Karakašica, a izgradnju sportskog igrališta u čitluku dibila je tvrtka «Iskopi-Liebher» d.o.o.

OBLJETNICA UTEMELJENJA I POSTOJANJA HDZ U SINJU

Gradski odbor HDZ-a Sinj u subotu s početkom u 11 sati proslavlja 15. obljetnicu utemeljenja i postojanja stranke. Na svečanoj sjednici uz predstavnike gradske vlasti, članove i simpatizere stranke te stranačkih kolega iz susjednih gradova i općina, očekuje se dolazak visokih dužnosnika iz Vlade, među kojima je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac. Tim povodom ministar Primorac će svečano otvoriti novoizgrađeni dio školske zgrade O.š. Ivana Lovrića.

PREDSTAVA ZA DJECU U TRILJSKOM KINU

U Trilju u petak gostuje lutkarsko kazalište «Mostar» s predstavom za djecu predškolskog uzrasta. Početak predstave najavljen je za 16.30 sati u gradskom kinu. Prodaja ulaznica po cijeni od 15 kuna vršit će se prije početka predstave na blagajni kina.

KLAPA SINJ U JUžNOAFRIčKOJ REPUBLICI

U organizaciji Kulturnog atašea Republike Hrvatske u Južnoafričkoj Republici u spomenutu zemlju u nedjelju putuje klapa «Sinj» koja će, zajedno sa klapom «Fortunal» i pojedinim plesnim skupinama, predstavljati Hrvatsku u kulturnom i glazbenom programu.

SPORT

Danas s početkom u 14 sati u sinjskoj sportskoj dvorani počinje sedmi po redu Uskršnji rukometni Zeko turnir za mlađe uzraste. Sudjeluju ekipe «Slavonski Brod», «Sesvete», «Makarska», «željezara», «Knin» i domaćin žRK «Sinj»

VRIJEME

Prevladava djelomice sunčano uz slabu naoblaku mjestimice. Vjetar slab sjeveroistočni. Razmjerno je toplo, današnja maksimalna temperatura zraka očekuje se od 15 do 18 Celzijevih stupnjeva.