Srijeda, 30.01.2019.

Održana 3. Konferencija o projektu ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’

 
U utorak, 29. siječnja 2019.g. u 12 sati u kino dvorani Trilj održana je 3. Konferencija o projektu ‘Ruke pomoći u Cetinskoj krajini’. Na konferenciji su se predstavili ciljevi projekta, ciljane skupine, elementi projekta, dosadašnje i buduće projektne aktivnosti te očekivani rezultati projekta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Noć muzeja u Muzeju triljskog kraja

 
Ovogodišnja tema Noći muzeja, manifestacije koju dugi niz godina Hrvatsko muzejsko društvo provodi u muzejima i drugim ustanovama u kulturi, je Muzeji – inovacije i digitalna budućnost. Muzeji u svom radu svakodnevno koriste suvremene tehnologije s ciljem omogućavanja veće dostupnosti različitih muzejskih sadržaja različitim segmentima muzejske publike.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Noć muzeja u Muzeju Sinjske alkeU Noći muzeja 2019. Muzej Sinjske alke biti će otvoren za posjetitelje od 18 do 1 sat.

Program događanja biti će vezan uz temu inovacije i digitalna budućnost . U okviru programa posjetitelji će sve do 23 sata moći trčati virtualnu alku i natjecati se u videoigrama, za što će se moći prijaviti na blagajni Muzeja, a moći će se i družiti s alkarima i alkarskim momcima koji će za ovu prigodu biti u odorama.

U 19 sati počet će predtavljanje knjige Jakova Žižića ‘Sinj i Alka – priče o ljudima i događajima. Knjiga obuhvaća širok spektar tema prožetih Sinjom i Alkom, a predstavit će ju Joško Kontić, direktor i glavni urednik HIT radija Sinj, izv. prof. dr. sc. Josip Dukić, Katolički bogoslovni fakultet u Splitu, fra Mirko Marić, predsjednik ogranka Matice hrvatske u Sinju te autor Jakov Žižić, asistent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Od 21 do 22 sata bit će druženje uz Klapu Sinj, piće i uštipke.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Noć muzeja u Galeriji Sikirica

 
Kulturno umjetničko središte Sinj i Galerija Sikirica i ove godine sudjeluju u popularnoj manifestaciji ‘Noć muzeja’ na temu ‘Muzeji – inovacije i digitalna budućnost’.

Cilj je sagledati mogućnosti povezivanja kulturne i umjetničke baštine sa suvremenom tehnologijom i inovativnim modelima prezentacije vrijedne kulturne baštine.
Opširnije...
IZVOR WWW.FERATA.HR