Utorak, 30.01.2018.

Prošlog tjedna prijavljeno 126 slučajeva gripe

U četvrtom tjednu 2018. godine na području Cetinske krajine prijavljeno je 126 novih slučajeva oboljenja od gripe.
Prema riječima dr. Ane Kokot Živalj, voditeljice Higijensko-epidemiološke ispostave Sinj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, najviše oboljelih je u dobnoj skupini od 0 – 6 godina, gdje je prijavljeno 45 slučajeva te u dobnoj skupini od 30 – 64 godine, gdje je prošlog tjedna prijavljeno 43 slučaja gripe. Nešto manji broj oboljelih od gripe zabilježen je u školskoj populaciji, gdje je prijavljeno 25 oboljelih.
Od početka godine do danas ukupni broj oboljelih od gripe na području cetinskog kraja je 263.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Grad Sinj izvršio raspodjelu novčane pomoći za ublažavanje štete od mraza

Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Grada Sinja izvršilo je raspodjelu novčanih sredstava pomoći za ublažavanje štete nastale od elementarne nepogode-mraza iz 2017.godine.
Podsjećamo, krajem svibnja prošle godine tadašnji župan Zlatko Ževrnja proglasio je elementarnu nepogodu – mrak koji je u travnju zahvatio šire područje cetinskog kraja. Štetu od mraza prijavilo je 80 poljoprivrednika s našeg područja, a Gradu Sinju dodijeljeno je 233 tisuće 507 kuna za isplatu naknada za štetu. Prema kriterijima Ministarstva poljoprivrede, odabrane su isplate novčane pomoći za samo 37 prijavitelja, a novčana sredstva pomoći uplaćena su na bankovne račune poljoprivrednika.
IZVOR: WWW.FERATA.HR