Srijeda, 30.01.2013.

Krvava Cetina – predstavljanje knjige

SINJ – Ogranak grada Sinja Matice hrvatske i Hrvatski centar za ratne žrtve pozivaju sve zainteresirane na predstavljanje knjige pod naslovom Krvava Cetina koja govori o masovnim pokoljima u cetinskome kraju i Poljicima u Drugome svjetskom ratu autora Ivana Kozlice.
Predstavljanje će se održati u četvrtak, 31. siječnja 2013. u 18.00 sati u Alkarskim dvorima u Sinju (Put Petrovca 12).
Na predstavljanju knjige će sudjelovati msgr.dr.sc Mile Bogović, prof.dr.sc. Zvonimir Šeparović, prof.dr.sc. Josip Jurčević, dr.sc. Anđelko Mijatović, fra Mirko Marić i sam autor knjige mr.sc. Ivan Kozlica.
Izvor: Matica Hrvatska – ogranak Sinj i Hrvatski centar za ratne žrtve

Izgorjela pojata u Brnazama

Sinoć oko 18 sati i 45 minuta izbio je požar na pojati na Brnaškoj glavici, u Ivkovića. Izgorjelo je krovište i oko 70 bala sijena. Vatrogasci sinjskog DVD-a požar su ugasili u 20 sati i 10 minuta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Do četvrtka traju prijave za put u Rim

U tijeku su posljednje pripreme za putovanje u Rim na uskršnje euharistijsko slavlje. Prijave traju do kraja siječnja.

Podsjećamo, odlazak u Rim za sve zainteresirane s područja Cetinskog kraja organizirala je organizirala grupa Hrvatačana, predvođena Stipom Radanom Vabom. Polazak se planira za 29. ožujka, a povratak je 1. travnja, na Uskrsni ponedjeljak. Za sve polaznike organiziran je smještaj u hotelu, doručak i večera. Kako doznajemo, do sada se prijavilo 30-ak osoba, a mjesta još uvijek ima. Ukupna cijena puta je 1.830,00 kuna po osobi, a može se platiti u dvije rate.

Prijave traju do 31. siječnja, a zainteresirani se za prijave i sve potrebne informacije mogu javiti Stipi Radanu Vabi na broj 098/170-1591.
IZVOR: WWW.FERATA.HR