Subota, 30.01.2010.

Održana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Danas, 30. siječnja, u sinjskoj Gradskoj vjećnici održana je izvanredna sjednica gradskog vijeća Sinja na temu: “Organizacija i sufinanciranje zdrastvene zaštite na području Doma zdravlja Splitsko dalmatinske županije Ispostave Sinj“. Grad Sinj za Ispostavu Dom zdravlja Sinj izdvojit će 200 tisuća kuna.
Primljena je na znanje Informacija o stečajnom postupku nad dužnikom "Dalmatinka Nova d.d. u stečaju".

"Noć muzeja"

U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva u Hrvatskoj je sinoć obilježena "Noć muzeja". U Muzeju Cetinske krajine otvorena je izložba grčko–helenističke keramike iz Arheološkog muzeja u Splitu, koja će se moći pogledati do 30. travnja od 8,00 do 16,00 sati, a subotom od 8,00 do 13,00 sati.

Krnjevalske svečanosti

Krnjevalske svečanosti nastavljene su i ovog vikenda. Danas, 30. siječnja, s svojim programom nastupaju mačkare "Stranjske" iz Otoka i mačkare zavičajne udruge "Sukanac" iz Graba. Grabske mačakare večeras od 19 sati u staroj zgradi ekonomije organiziraju prigodni maskenbal.

Sport

Pred nama je još jedan zanimljiv športski vikend u kojem najavljujemo treće kolo nastavka A2 košarkaške lige. U Omišu se danas, 30. siječnja, sastaju Omiš i Alkar, a početak je u 19,30 sati, a u 18 sati u Trilju igraju Cetina i Šibenka 4.

Večeras će se održati s početkom u 18 sati u restoranu Bila kuća u Ugljanima  redovita izvještajna godišnja skupština nogometnog kluba Čaporice Trilj.

Sutra, 31. siječnja, u 17,00 sati u općinskoj dvorani u Otoku održat će se izborna skupština Udruge navijača Torcida Otok. Iz Udruge pozivaju sve ljubitelje Hajduka da dođu na skupštinu i izaberu vodstvo ove novoosnovane Udruge.

Stanje na cestama

Snijeg otežava promet na sjeveru i sjeverozapadu zemlje, te u Gorskom kotaru. Proglašeni su zimski uvjeti na cijeloj dužini autoceste A2, Zagreb-Macelj i na autocesti A6, Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, te je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostali moraju imati zimsku opremu.

Zimski su uvjeti i u Gorskom kotaru na državnim cestama:
D 3 Zdihovo – Delnice – G. Jelenje,
D 32 Prezid – Delnice,
D 42 Stubica – Vrbovsko – Ljubošina,
D 203 Brod na Kupi – Delnice,
D 305 Parg – Čabar,
D 501 Gornje Jelenje – čvor Oštrovica – Meja.
I na ostalim državnim, županijskim i lokalnim cestama na području Vrbovskog, Gornjeg Jelenja, Delnica i Čabra.

I u Lici:
D 42 Josipdol– Poljanak
D 218 GP Užljebić-Dobroselo-Sučević
D 506 Dobroselo-Mazin.

Na dionici autoceste A 1 od Gospića do tunela Sveti Rok pada kiša koja se ledi na tlu. Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u ostatku zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica. Vozače molimo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima te da ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog radova, zatvoren je tunel Lokva Rogoznica na dionici Jadranske magistrale D 8 Omiš-Dupci, a vozi se naizmjence, obilaznicom s južne strane tunela. U mjestu Podaca vozi se također jednim trakom, naizmjence, zbog sanacije kolnika.
...