Petak, 30.01.2009.

U TRILJU 730 NEZAPOSLENIH OSOBA


FOTO: Filip Ratković

U triljskoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u prosincu prošle godine evidentirano je 730 nezaposlenih osoba, što je za 9 više nego u prethodnom mjesecu. Udio žena u ukupnoj nezaposlenosti na području Trilja je iznimno visok i iznosi 70%.

OBAVIJEST

Prema ranijim uputama još danas svi korisnici zelenih knjižica za plavi dizel, mogu iste vratiti na ovjeru u Ured državne uprave gdje im je izdana, kako bi to pravo mogli koristiti i u ovoj tekućoj 2009. godini.

JAVNA TRIBINA

Večeras, 30. siječnja, će se s početkom u 18 sati u sinjskoj Gradskoj vijećnici u organizaciji sinjskog SDP-a održati javna tribina na temu "Reforme Hrvatskog zdravstva".O zdravstvenoj reformi na tribini će govoriti saborski zastupnici SDP-a dr. Mirando Mrsić i dr.Anita šimac Bonačić. Iako je bilo najavljeno kako će nakon ove tribine SDP izvjestiti javnost o svom kandidatu za gradonačelnika, to će se odgoditi za nekoliko dana potvrdila nam je predsjednica sinjskog SDP-a Nataša Poparić.

ODRžANA SJEDNICA GRADSKOG ODBORA HDZ--a GRADA SINJA

Na sinoć održanoj sjednici sinjskog Gradskog odbora HDZ-a, pored rasprave o aktualnim razvojnim i drugim pitanjima vezanih za grad i stranku, vodila se rasprava i o nadolazećim lokalnim izborima. Iako je bilo riječi o mogućim osobama iz redova ove stranke koje bi mogle biti kandidati za gradonačelnika, ta odluka sinoć nije donijeta, a prema riječima predsjednika sinjskog HDZ-a Stipe Jukića sinjska i šira javnost o tko je HDZ-eov kandidat za sinjskog gradonačelnika znat će se za desetak dana.

"KRNJEVALSKI DANI 2009."

Nakon nekoliko odgađanja zbog vremenskih neprilika i drugih objektivnih okolnosti mačkare iz Gale sutra, 31. siječnja, će u svoj krnjevalski pohod po naseljima općine Otok krenuti od mjesne crkve u 09 sati.

U okviru krnjevalskih dana sutra, 31. siječnja, će na smotri mačkara u Imotskom nastupiti i Krnjevalska udruga Sinj.
Poznate Gljevačke mačkare odlaze sutra na poznatu i tradiconalnu krnjevalsku smotru u đakovo.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina danas su dva filma. U 17.30 sati prikazuje se animirani film Madagaskar.
U 19.30 sati počinje američki akcijski triler "Tijelo od laži" u kojem glavne uloge igraju Leonardo Di Caprio i Russel Crowe.

SPORT

Danas, 30. siječnja, su na rasporedu polufinalni susreti SP u rukometu. Od 17.30 sati u Splitu igraju Danska i Francuska, a u 20.30 sati u Zagrebu igraju Hrvatska i Poljska. Finalni susret igra se u nedjelju.

Nakon važne pobjede u prošlom kolu u Zaboku, košarkaši Alkara dočekuju sutra, 31. siječnja, u 19.30 sati drugoplasiranu ekipu šibenika u natjecanju A1 lige.

U pripremnim prijateljskim susretima sutra, 31. siječnja, od 15 sati igraju u Prološcu Mladost i Junak, u Glavicama Glavice i Solin, a u Kaštel Starome Val i Hrvace.