Utorak, 30.01.2007.

PREDAVANJE

Poduzetnički Centar Sinj organizira predavanje za sve zainteresirane osobe sa područja Cetinskoga kraja za uzgoj ljekovitog ili otkup samoniklog bilja. Predavači će biti stručnjaci s tog područja Mladen Rešetić i Stjepan Jurić. Predavanje će se održati u četvrtak u hotelu Alkar s početkom u 13 sati.

LEšINE LISICA BIT ćE SPALJENE

Zbog starosti lešina lisica koje su pronađene uz županijsku cestu Hrvace - Bitelić- Vrlika neće se moći izvršiti analiza na bjesnoću te će lisice najvjerojatnije biti spaljene. Inače ove godine nije zabilježen niti jedan slučaj bjesnoće na području našega kraja, no pred kraj prošle godine registrirano je 6 slučajeva. Ivo Gaurina ravnatelj sinjske vatarinarske postaje kaže kako stanje nije alarmantno. Zakonska obveza cijepljenja propisana je samo za pse starije od 3 mjeseca, a mogu se cijepiti i druge životinje. Cijena cijepljenja je 118 kuna.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Danas će se u Trilju održati konferencija za novinare na kojoj će se iznijeti informacije o problematici na slivu rijeke Cetine. Konferenciju će voditi direktor Hrvatskih voda Vodno gospodarskog odjela Split dipl. inž. Anđelko Drnas, a nazočit će joj gradonačelnici Sinja, Trilja i Vrlike, načelnici Otoka, Hrvaca i Dicma, saborski zastupnici Jure Bitunjac i Niko Rebić, te Ivica Kovačević iz splitsko - dalmatinske županije. Konferencija će se održati u prostorijama Hrvatskih voda u Trilju, a počet će u 12,30 sati.

PREDAVANJE O RAZVOJU AGRO-TURIZMA

«Razvoj agro turizma na području Cetinske krajine» tema je predavanja koje je organizirala sinjska turistička zajednica za sve zainteresirane sa područja Cetinskog kraja. Predavanje će biti u petak 02 veljače u hotelu Alkar u 10 sati. O razvoju agro turizma govoriti će Robert Bačac jedan od začetnika takve vrste turizma u Istri. Predavanju će nazočiti i pročelnici odjela za gospodarstvo razvitak i obnovu Božo Sinčić i turizam Joško Stella.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA

Planinarsko društvo Svilaja iz Sinja u veljači priređuje izložbu fotografija na temu speleologije, alpinizma te planinske flore i faune. Pozvali su sve zainteresirane planinare i ljubitelje prirode da sudjeluju na izložbi svojim fotografijama na zadane teme. Fotografije treba dostaviti najdalje do 5. veljače osobno u prostorije udruge na kvartirima ili poštom. Od pristiglih fotografija komisija će izabrati fotografije koje će biti izložene, a najbolje će biti nagrađene.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima od danas do petka 2.veljače svakim danom od 8,30 do 14,30 minuta bez napajanja električnom energijom će biti potrošači na području naselja Turjaci u zaseocima Pupić, župa, Maleš, Jazidžija, Bilić i Lucić.

Sinjski pogon elektroprivrede za danas je najavio radove u Sinju tako će od 15 do 16 sati bez struje biti potrošači ulicama Brekin Put od križanja sa ulicom braće Radića do ulice Ante Starčevića i ulica Ante Starčevića od kuće Gašpar do križanja sa ulicom Brekin Put.

SPORT

Udruga za mali nogomet Sinj obavještava sve ekipe i igrače da prelazni rok za ovaj dio malonogometne sezone traje do sutra 31. siječnja. Ekipa može dati ispisnicu jednom igraču i primiti jednog igrača sa ispisnicom. Natjecanje za drugi dio sezone počinje 4. veljače u nedjelju.

Početkom veljače športsko - ribolovno društvo Cetina Sinj organizira polaganje ispita za ribolovce. Svi zainteresirani trebaju se prijaviti telefonom na bro j822 - 715 ili 098/ 537 651.

KRONIKA 92

PU SD, pedesetogodišnja odgovorna osoba d.d. je uz zajednički dogovor sa pedesetdvogodišnjim predsjednikom nadzornog odbora istog d.d. i četrdesetosmogodišnjom članicom odbora registrirao novo poduzeće u Sinju. Bez suglasnosti nadzornog odbora d.d. gdje je odgovorna osoba, ...