Ponedjeljak, 30.01.2006.

NATJEčAJ ZA PROčELNIKA UPRAVNOG ODJELA ZA DRUšTVENE DJELATNOSTI GRADA SINJA

Do sutra traje natječaj Gradskog poglavarstva za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Sinja. Uvjeti natječaja su VII stupanj stručne spreme pravne, ekonomske ili druge odgovarajuće struke, položen stručni ispit, najmanje 5 godina radnog staža.Probni rok je tri mjeseca.

Uz prijavu kandidati su dužni priložili životopis, preslik diplome, dokaz o radnom stažu, svjedodžbu o položenom državnom ispitu , preslik domovnice i potvrdu o nekažnjavanju. Natjecati se mogu i oni kandidati koji nemaju položen državni stručni ispit uz obvezu da ga polože u roku godinu dana od prijema u državnu službu. Prijave se dostavljaju gradskom poglavarstvu na adresu Dragašev prolaz Sinj s naznakom za natječaj.

ODRžANO PREDAVANJE ZA PčELARE

U prostorijama galerije Galiotović održano je zanimljivo predavanje za pčelare na temu "Tehnologija pčelarenja LR košnicama" te "Biološke mjere protiv varoze destruktor". Predsjednik pčelarske udruge "Vrisak" koja je i organizirala ovo predavanje Ivan Runje ističe kako je posjećenost predavanja bilo vrlo dobra.
Iz veterinarske stanice Sinj pristigla je i obavijest pčelarima za upis pčelinjih zajednica zbog zdravstvene kontrole, ovu obavijest trebaju ozbiljno shvatit svi pčelari ističe Runje.
Udruga Vrisak postoji već 16 godina, financira se od svoje članarine, za sada broji 40 -tak aktivnih članova, stalnih prostorija nemaju iako im grad povremeno ustupi prostorije za određenje aktivnosti. Svake godine ova udruga organizira i po nekoliko predavanja kako bi se članovi što bolje upoznali sa novitetima u uzgoju pčela. Predsjednik udruge ističe kako će udruga bez obzira na nedostatak prostora i dalje organizirati zajednička družnja kroz predavanja i slično.

POčELA AKCIJA CIJEPLJENJA PASA PROTIV BJESNOćE

Počela je akcija cijepljenja pasa protiv bjesnićena na području Cetinskoga kraja. Cijena cijepljenja je 118 kuna. Novost od ove godine je čipiranje, odnosno označavanje mikročipom prinovljene štenadi starije od tri mjeseca prema pravilniku o označavanju pasa. Ukupna cijena cijepljenja i čipiranja iznosi 162 kune. Danas se cijepljenje vrši u Obrovcu i čačijnom dolcu, dok će vlasnici pasa u Sinju naknadno biti obavješteni o akciji cijepljenja.

ODLIčAN USPJEH SINJSKIH MAžORETKINJA NA TAKMIčENJU U POžEGI

Sinjske mažoretkinje sa državnog prvenstva u Požegi vratile su se sa mnogobrojnim medaljama koje su im osigurale i nastup na Evropskom prvenstvu mažoret timova koje će se održati u Nizozemskoj. Od 26 gradova koje su bile sudionice ovoga prvenstva naše mažoretkinje popularne Alkarice pokazale su kako se redovitim treningom i upornošću može doći do izvanrednih rezultata.

SPORT

U prepunoj sinjskoj dvorani pred oko 1200 vjernih navijača "Maligana" košarkaši Alkara nisu uspjeli izboriti pobjedu nad vodećom na tablici ekipom zagrebačke Cedevite. Alkar je poražen sa 18 koševa razlike rezultatom 70 :88. Goran Caktaš trener Alkara nakon utakmice ističe kako se nakon ovoga poraza moraju pripremati za nadolazeće utakmice.
Srećko Medvedec trener Cedevite ističe kako je atmosfera u dvorani bila iznimno dobra, posebno je pohvalio navijače sinjskog Alkara "Maligane", no mišljenja je kako je Alkar precijenio njegove košarkaše.


Od nogometnih utakmica proteklog vikenda izvajamo prijateljsku između OSK Aldija iz Otoka i Junaka u kojoj je Junak pobjedio rezultatom 5:0, a Glavice i Uskok igrali su 1:0.

STANJE NA CESTAMA

Magla i niski oblaci ovoga jutra usporavaju promet na prometnicama našega kraja. Kolnici su mokri i skliski stoga iz Policijske uprave upozoravaju vozače na dodatan oprez pri vožnji.

VLAS U RUKAMA KRNJEVALSKE UDRUGE

Vlast u gradu u subotu je simboličnom predajom ključeva u Sinjskoj sportskoj dvorani predana u ruke Krnjevalske udruge Sinj i njihovog predsjednika Damira Filipovića Grčića.
Grčić je sljedeći mjesec obećao sugrađanima odmor, radost i veselje uz zajedničko organizirano druženje pod maskama.

VRIJEME


U nastavku dana meteorolozi očekuju poboljšanje vremena i kraća sunčana razdoblja. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je 1 stupanj Celzijev.