DANI SV. MIHOVILA U TRILJU

Trilj danas i sutra slavi blagdan svoga zaštitnika Svetoga Mihovila i Dan grada. Na svečanoj sjednici gradskoga vijeća danas su dodijeljene nagrade grada. Središnja vjerska proslava bit će sutra u 10,00 sati kada će početi procesija ulicama Trilja. Svečanu svetu misu predvodit će i propovijedati monsinjor Ratko Perić, biskup mostarski.


U Trilju je u tijeku svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Trilja, na kojoj će se dodijeliti kolektivna nagrada za očuvanje i promicanje kulturne i spomeničke baštine Udruzi "Tvrđava čačvina - Split", za doprinos u razvoju poduzetništva i zapošljavanja poduzeću "Gilić Prom" - Vedrine Trilj, te dobitniku osobne nagrade za očuvanje i promicanje folklorne baštine i za rad s mladima župniku Graba fra Dušku Botici.

Jutros je u Trilju promovirana prva turistička brošura Turističke zajednice Trilj, koja je izdana u 7 tisuća primjeraka. Osim na hrvatskom jeziku, tiskana je na još 3 svjetska jezika. Brošuru su predstavili šime Klarić, predsjednik TZ Trilja i Branka Dukić, direktorica TZ Trilj. Inače, na triljskom području posljednih godina u razvoju je seoski turizam za koji je zainteresirano sve više mještana.

U crkvi Svetoga Mihovila sutra u 7 sati i 30 minuta služit će se jutarnja sveta misa. U 9 sati i 30 minuta bit će otkrivanje i blagoslov spomenika Svetoga Mihovila. Središnja svečanost će početi u 10 sati procesijom ulicama Trilja nakon čega će se služiti svečana sveta misa koju će predvoditi i propovijedati monsinjor Ratko Perić, biskup mostarski. Večernja sveta misa bit će u 18,00 sati.

Na blagdan svetoga Jeronima, u četvrtak, svete mise u triljskoj crkvi služit će se u 7,30 sati i u 10,30 sati.
U triljskoj Gradskoj knjižnici otvorena je izložba slika Vladimira Medanića. Još danas i sutra u triljskoj osnovnoj školi, u vremenu od 8 do 19 sati, može se pogledati izložba slika triljske likovne udruge Tilurium.

28.09.04