Ponedjeljak, 29.12.2014.

Kako je glasovala Cetinska krajina?

Na temelju podataka Državnog izbornog povjerenstva, Ferata donosi grafičke prikaze rezultata prvog kruga izbora za predsjednika Republike Hrvatske, koji su održani 28. prosinca 2014. godine. Grafički prikazi odnose se na: 1. Republiku Hrvatsku; 2. Splitsko-dalmatinsku županiju; 3. Cetinsku krajinu (gradovi Sinj, Trilj i Vrlika, te općine Otok, Hrvace i Dicmo); 4. Grad Sinj; 5. Grad Trilj; 6. Grad Vrliku; 7. Općinu Otok; 8. Općinu Hrvace; i 9. Općinu Dicmo.
Opširnije...

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na Vrdovu zarobljeno 20-ak osoba među kojima i djeca

HGSS-a jučer poslijepodne, oko 16,30 sati dobila je poziv u pomoć, koju su uputili vozači i putnici iz više vozila koja su ostalala zametena na cesti na Vrdovu.
Ekipa HGSS-a oko 17,30 sati po mećavi se uspjela pješke probiti do Vrdova, do zarobljenih vozača i putnika među kojima su i djeca. Svih 16 zametenih putnika i petero djece dopraćeni su do jedne vikendice u kojoj je dovoljno hrane i ogrijeva.
Jutros je na Vrdovo krenuo stroj za čiščenje snijega i nova ekipa gorskih spašavatelja.
Jaka bura stvorila je nanose snijega i stvorila je smetove na cestama Dalmatinske zagore. Jučer je desetak vozila zapelo u visokim smetovima na Vrdovu iznad Bitelića i na Zelovu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Koncert Gradske glazbe Sinj

Gradska glazba Sinj večeras u 19,30 sati u gradskom kinu u Sinju održat će svoj tradicionalni božićno-novogodišnji koncert.
Na programu će se naći skladbe; Sinjski glazbari, O holy night, Ave Maria, Veselje ti navješćujem, Narodi nam se, Svim na zemlji, U sve vrijeme godišta, Panis Angelicus, Jazz Christmas suite, Kaiser walzer, Na lijepom plavom Dunavu i Radetzky marš.
Uz svirački dio, gosti će moći uživati i u pjevačkom dijelu uz goste iznenađenja, kao i uz pjevačke snage iz redova Gradske glazbe Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR