Srijeda, 29.12.2010.

Stipendisti potpisali UgovoreGrad Sinj danas je uručio 140 stipendija studentima sa područja Grada. Dodijeljene su 32 stipendije uspješnim i darovitim studentima, 18 studentima iz obitelji lošeg imovinskog stanja, 15 studentima deficitarnih zanimanja, te 61 stipendija studentima koji su primali stipendiju i prošle godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Sport

Na redovitoj izvještajno-izbornoj skupštini županijskog nogometnog ligaša Tekstilca za predsjednika je ponovno izabran Zlatko Perić.  Novom-starom predsjedniku od 23 nazočna skupštinara povjerenje je dalo njih 19, dok je drugi kandidat Mate Mažurin dobio 4 glasa. Za potpredsjednika je izabran Jakov Kelava Momo.

28. MALONOGOMETNI KUP TRILJ 2010.

Odigrani susreti: 28. prosinca (utorak)
IZVOR: WWW.FERATA.HR...

Eror najbrži na Marjanu

SPLIT – maratonac Milan Eror član AK Vital iz Karlovca je postao pobjednik 8. Božićne utrke “Split 2010.”. Eror je stazu dugu 10 kilometara pretrčao za 34 minute i 35 sekundi.Drugi je stigao talijan Marco Giovannini iz Rima, a treći Marinko Duka iz AK Solin. Kod žena je slavila Nikolina šustić iz AK Solin ( 39:31), dok je na cilj druga stigla individualka Maja Miklić a treća Gorana Jelić iz MK Marjan. Nastupilo je 80 trkača iz Hrvatske, Bih, Italije i Škotske. Ova je utrka ujedno bila i zadnje kolo 16. Marjanske lige – jesen.Nakon utrke su proglašeni pobjednici ove Božićne utrke , te pobjednici ljetne i jesenske Marjanske lige. Pobjednik ljetne lige je Kristijan Sindik a jesenske Mijo Bebić.Organizator je bio MK Marjan iz Splita.
Piše: Petar Norac Kevo SN

1.Božićni miting “Sinj 2010.”

SINJ – U sinjskoj sportskoj dvorani je uspješno održan Božićni miting “Sinj 2010” u sportskoj gimnastici, na kojem je sudjelovalo 88 mladih natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Postignuti rezultati po kategorijama: predškolska djeca (1. Petra Čačija, 2. Lena Domazet  i 3. Marta Poljak ), predškolske djece te 1. i 2. razred dječaci (1. Karlo Jenjić, 2. Ante Jelinčić i 3. Bruno Bilandžić ), 1. razred djevojčice (1. Viktorija Vučković, 2. Laura Šabić i 3. Hana Kalinić ), 2. razred djevojčice ( 1. Iva Boko, 2. Marta Vuković  i 3. Maja Čarić), 3. razred djevojčice (1. Elena Glavinić, 2. Tea Krka i 3. Roberta Šabić), 4. razred djevojčice (1. Karolina Šabić, 2. Lorena Cvrlje i 3. Antonela Penić ), 5. – 8. razredi djevojčice (1. Antea Matić, 2. Kristina Pavlović  i 3. Neda Čurković)  i 3. – 8. razredi dječaci ( 1. Mario Romac, 2. David Poljak   i 3. Lovro Jenjić ). Sve čestitke za organizaciju idu profesoru Josipu Malbaši.
Piše:  Petar Norac Kevo SN

Klape u crkvi Gospe Sinjske

Klape Cetinskog kraja oduševile su brojne posjetitelje Božićnog koncerta koji je održan u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Koncert je otvorila jedna od najboljih hrvatskih klapa, klapa Sinj, poznatom božićnom pjesmom ' Kirie Eleison'. Nakon toga uslijedile su 'Kad se Isus ditić u Betlemu porodi ' i 'Svim na zemlji'. Klapa Košute, jedina ženska klapa s područja Cetinskog kraja, zaslužila je pljesak prisutnih izvodeći 'Tihu noć' i 'Veselje, mir na zemlji svim'. Otočka klapa Sveti Luka uspješno je otpjevala 'Tri kralja jahahu' i 'Gospodin je posvetio šator svoj'. Mnogobrojna publika posebno je pozdravila pjesmu 'Ponoćka, ponoćka…' u sjajnoj interpretaciji klape Hrvace. Klapa Trilj se predstavila sa pjesmama 'Rodil se je Isus' i 'Dobra večer Bog da'. Da bi ugođaj bio pravi božićni, klapa domaćin – klapa Sinj, izvela je svima poznate 'Veseli se Majko Božja', 'Narodi nam se' i 'Jingle bells'.
Na kraju koncerta, klape Cetinskog kraja zajedno su sa publikom otpjevale 'U sve vrime godišta'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjani od jučer mogu uživati u 'ledenoj bajci'!

Iako je otvaranje klizališta na Trgu dr. Franje Tuđmana bilo najavljeno za 23. prosinca, otvaranje nije bilo moguće zbog visokih temperatura zraka. Protekli vikend donio nam je zahlađenje, pa je tako danas od 12 sati klizalište službeno otvoreno za građane. Ukupni trošak, koji uključuje održavanje klizališta i zapošljavanje nekoliko djelatnika, procijenjen je na oko 250 tisuća kuna. Klizalište je površine 200 metara kvadratnih i kapaciteta 50 osoba. Bit će otvoreno do 6. veljače 2011. godine, cijeli dan, osim za vrijeme dnevnog održavanja i kišnog vremena. Cijena ulaznice, koja uključuje i iznajmljivanje klizaljki, je 10 kuna za 45 minuta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI PROGRAM 2010. GODINE

29.12. Božićno-novogodišnji koncert- Gradska glazba Sinj-20,00 sati, Gradsko kino

30.12. Predstava "Romeo i Julija iz Velikog Bunjišta"-Sinjsko pučko kazalište-20,00 sati, Gradsko kino

31.12. Zabavno-glazbeni program "Stara godina na pijaci"-09,30-12,30 sati, Trg kralja Tomislava

RASPORED DOGAĐAJA U SVETIŠTU I ŽUPI

RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI U SINJU

Srijeda, 29. prosinca 2010. od 9 sati:
OKO PAZARA (Š. Milinovića, Put pazara, Put Radošića, Kula);
LUKA, KNEZA BRANIMIRA, PUT RUDUŠE,  PUT ŽUPIĆA, ŽUPIĆI, KOKOTI I ŽIVALJI.

Četvrtak, 30. prosinca 2010. od 9 sati:
PUT AERODROMA / M. BULJANA,  TRIPALOV VOĆNJAK, PUT FERATE,  TRG GOJKA ŠUŠKA.
...

Kronika 192

Jučer su policijski službenici PP Sinj završili   kriminalističko  istraživanje nad 54-godišnjakom. Osnovano se sumnja da se zadnjih 10-ak godina u alkoholiziranom stanju, nasilnički ponašao prema svojoj  supruzi i djeci. Uz odgovarajuću kaznene prijavu priveden je istražnom sucu Županijskog suda.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK