Subota, 29.12.2007.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA TRILJAU Triljskog gradskoj vijećnici danas je održana posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća na kojoj je usvojen Prijedlog Proračuna za 2008. godinu. Triljsko poglavarstvo predložilo je proračun u iznosu od oko 28 milijuna kuna. Najviše bi novca u gradsku blagajnu trebalo uprihodovati od poreza i prireza na dohodak, oko 10 milijuna kuna, kao i ove godine, a najviše proračunskog novca uložit će se u razvoj gospodarske zone čaporice, oko 12 milijuna kuna.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA24. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja održat će se u ponedjeljak 31.prosinca u 9 sati. Na dnevnom redu su 4 točke od kojih kao najzanimljiviju izdvajamo Prijedlog odluke o privremenom financiranju poslova, funkcija i programa tijela i drugih korisnika Proračuna Grada Sinja u prvom tromjesečju 2008. godine.

BLAGOSLOV OBITELJI

Danas se nastavlja se blagoslov obitelji u župi Gospe Sinjske. Na području Sinja blagoslov će se obavljati u ulicama Luka, Don Frane Bulića, župići i Kula, Ivana Lovrića, Put Ruduše, Kokoti - živalji, Alkarsko trkalište, Stuparića obor, žankova ulica i Kralja Zvonimira. Blagoslov se nastavlja i u Glavicama i to u Dolića, Mamuzića, Jelinčića i dalje.

PROMOCIJA ZBIRKE POEZIJE

U Galeriji Galiotović danas će se, s početkom u 18,00 sati, održati promocija zbirke poezije Marije Vučković Vučemilović «Sinjske ruke ljubavi». Knjigu će predstaviti pukovnik Petar Janjić Trombon, prof. Marko Duvnjak i prof. Ante Jurković.

BLAGDAN IME ISUSOVO

Udruga za očuvanje baštine «Ime Isusovo» i ove godine na Blagdan Imena Isusova koji se slavi 2.siječnja u Satriću organizira proslavu. Misno slavlje sa procesijom počinje u 10 sati i 30 minuta, a predvodi ga fra Bruno Pezo. U zabavnom dijelu programa od 13 sati nastupiti će brojna kulturno-umjetnička društva te dva zabavljača iz cetinskog kraja baba Manda i čarli Botica, dok je za večernje sate predviđen koncert grupe Tenin.

SPORT

Na sinoć odigranim susretima sinjskog malonogometnog turnira postignuti su slijedeći rezultati:

Artem-MNK Vrlika 3-4
Baja S Hrvace-Suhač COMERC 2-3
Kadeti Sinj-CB Bosti Sinj 0-6

Danas igraju:
18 i 50 MNK Pržina Jelen-šD Dicmo
19 i 40 GUJ Slivno-MNK Azra
20 i 30 Cb Johny Otok-šd Branitelj Turjaci

Na triljskom turniru
Gasta i Bula Almont Košute-CB Petica 6-2
Zabava počinje-Trošna pojata 4-3
Dicmo-Pako 3-5

Danas igraju:
17 sati Auto servis Ikljaš Otok-Građevinar Podbablje
18 sati CB Mendula Trilj-Torcida Gilić prom Grab
19 sati Fotokopirnica Tempera Split-Brnaze extra metal
20 sati Skela Brodosplit-Vrtačnik Omiš