Petak, 29.12.2006.

U SINJU NEMA DOčEKA NOVE GODINE NA OTVORENOM

Odlukom Gradskog poglavarstva ove godine u Sinju neće biti dočeka Nove godine na otvorenom. Razlozi takvoj odluci su, saznali smo, slab odaziv građana na prošlogodišnji doček, previsoke cijene aranžmana i blizina Splita u kojem se tradicionalno organizira doček Nove godine.
No i ove godine je organiziran novogodišnji vatromet koji će početi u ponoć, a trajat će sedam minuta.

USKORO OTVARANJE BAZENA

Na sinjskom bazenu jutros je počelo postavljanje balona, odnosno PVC-folije, koja će biti ispunjena helijem. Njome će se natkriti bazen, kako bi se mogao koristiti i u zimskom vremenu. Prema riječima koncesionara Milivoja Bebića, bazen će se, sa svim popratnim sadržajima, otvoriti nakon blagdana.

BLAGOSLOV OBITELJI

U župi Gospe Sinjske obavlja se blagoslov obitelji. Danas su na rasporedu obitelji koje stanuju na Trgu Gojka šuška, Tripalovom voćnjaku, Put Ferate, Alkarskom trkalištu, Stuparića oboru, ulici Serdara Vučkovića, Dragašev Prolaz, žankovoj Glavici, Ulici kralja Zvonimira, Brnaškoj ulici, Ivana Filipovića Grčića od benzinske postaje desno prema Medinjaku, u Zagrebačkoj ulici, ulici Ivana Gundulića i na čugurinog glavici.

BOžIćNI PARTY STUDENATA

Udruga Studenata Cetinske krajine organizira Božićni party studenata, koji će se održati večeras u caffe baru Gajo, s početkom u 21,00 sat. Nastupit će «Loše navike» a članovi Udruge će prisutne darivati prigodnim poklonima. Poziv je upućen svim studentima s područja Cetinske krajine, osobito maturantima - budućim studentima.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 17,30 i u 20,00 sati prikazuje se američka drama «Babel». Glavne uloge igraju Brad Pitt i Cate Blanchett.

SPORT

Jučer je u gradskoj vijećnici Grada Sinja svečano obilježen završetak uspješne ragbi sezone Ragbi kluba Sinj. U svim mlađim uzrastima ove godine sinjski ragbijaši postigli su odlične rezultate a posebno selekcija U - 12 koja je ovogodišnji prvak Hrvatske. Najboljim pojedincima i strijelcima u svim uzrastima dodijeljena su priznanja i nagrade, a osvajačima prvenstva Hrvatske i medalje.
Svečanosti je, uz članove uprave, igrače i prijatelje ragbija, nazočio i splitsko - dalmatinski dožupan Luka Brčić. On je najboljima dodijelio priznanja i pehare. U svom obraćanju je istaknuo kako će županija i dalje pomagati športske kolektive koji postižu odlične rezultate, posebno u radu s mladima.

U sinjskoj športskoj dvorani sinoć su se igrale utakmice malonogometnog božićno - novogodišnjeg turnira Sinj 2006.
SVRL Sinj - CB Old Stars odigrali su rezultatom 0 : 5
MB Pauk Split - Sinjski uncuti 2 : 5
GUJ Slivno - Restoran Barba Seget 11 : 3
CB Samuraj šD Dicmo - CB Latina Trilj 3 : 5

U Trilju su sinoć odigrani susreti božićno - novogodišnjeg malonogometnog turnira.
Utakmica između ekipa Seljak Veterani - HčSP Split završila je rezultatom 2 : 2, nakon kaznenih udaraca 2 : 4;
GUJ Slivno - ZZ Gradnja Zmijavci 7 : 2
CB Samuraj - Podgrađe 4 : 2
NK Aržano - Brnaze 3 : 0.

KRONIKA 92

PGP TRILJ, 28.12.2006.g. u večernjim satima, na GP Kamensko, na ulazu u RH, zaustavljeno je OV-o marke Hyundai accent, kojim je upravljao dvadesetčetvorogodišnjak kod kojeg su pronađene 4 kutije petardi II razreda (ukupno 200 komada) i 4 komada raketa II razreda. Prekršajne prijave biti će naknadno podnesene.
IZVOR: PU SD

STANJE I PROHODNOST CESTA

Državna cesta D 39 šestanovac-Dupci na predjelu žabljak (9.-10. km) u Gornjim Brelima, otvorena je samo za osobna vozila, koja prometuju naizmjence, a teretna voze obilazno preko Splita i Omiša ili smjerom Sinj-Brnaze-Cista Provo-Imotski. - na cesti D 62 šestanovac-Lovrinčevići svim vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, osim vozilima s posebnom dozvolom, zabranjeno je prometovanje zbog lošeg kolnika. Obilazni smjer je D 60 Brnaze-Imotski, D 1 Brnaze-Split, D 8 Split-Makarska i D 512 Makarska-Ravča.
IVOR: HAK