Četvrtak, 29.12.2005.

STANJE NA CESTAMA

Od jutros ekipe sinjske nadcestarije na terenu obilaze i posipaju dionice koje su pod snjegom. Prema Vrlici ima 10-15 cm snjega, ali i na dinoci Trilj-Kamensko gdje niska temperatura stvara i poledicu.
živaljić ističe kako su na snazi zimski uvjeti održavanja cesta, a trenutno rade s mokrim posipanjem kalcijevog klorida koji otapa i do minus 20 stupnjeva celzijevih. Uključena su tehnička sredstva primjerena za ovakve situacije.

I policija upozorava na povećani oprez u prometovanju, ceste su mokre i skliske, no nema zastoja i vozi se malo sporije. Na dionicama prema Vrlici i Kamenskom te Zelovu ima ugaženog snijega, a ponegdje i poledice

PRIOPćENJE SINJSKOG SDP-a

Prioćenjem za javnost oglasio se sinjski SDP. U prioćenju ističu kako je analizirajući pisanje dijela lokalnih novinara o vladajućoj koaliciji u gradu Sinju u proteklih šest mjeseci, uočljivo da se uloga i pozicija SDP-a u njoj sistematski relativizira i prešućuje.

Točno je, kažu u SDP-u , u preizborno vrijeme stranka svoj minuli rad kao prva opozicijska stranka u Gradu ciljano je stavila u funkciju Koalicije jer su im interesi Grada i njegovih građana bili ispred osobnih političkih interesa.
Neosporno je, ističu u priopćenju, kako bez SDP-a ne bi bilo ove Koalicije koja nije sastavljena od "nekih sporednih šest stranaka".

Na kraju SDP-ovog priopćenja kojeg potpisuje Velibor Milošević stoji da za Koaliciju, Gradonačelnika pa i za Grad Sinj pogrešni su natpisi koji imaju za cilj promijeniti i presložiti političke činjenice u gradu Sinju poslije izbora.

BLAGOSLOV OBITELJI

Blagoslov obitelji nastavljen je i tijekom jutra. Svećanici posvećuju i blagoslove obitelji u ulici Serdara Vučkovića, žankovoj glavici, ulici Kralja Zvonimira, Dragaševom Prolazu.

Danas će posjetiti i Brnašku ulicu, Ivana Filipovića Grčića od benzinske pumpe prema Medinjaku, Zagrebačku ulicu, ulicu Ivana Gundulića, čugurina Glavicu, Tripalov voćnjak Zgradu 1 i ulicu Put ferate.

VIJESTI IZ OTOKA

Poglavarstvo Otoka zadovoljno je učinjenim u tekućoj godini na infrastrukturnim, gospodarskim i drugim zahvatima ističe načelnik Općine Branko Samardžić. Kapitalne investicije su 35-kilovoltna trafostanica digitalizacija katastarskih mapa, idejno rješenje kanalizacije i odvodnje kao i drugi projekti.
Proračun za narednu godinu omogućuje daljni gospodarski razvoj nastankom nekoliko manjih radnih zona u Otoku, Rudi i slično. Iako je proračun mali, kaže načelnik Samardžić, on ipak omogućava nastavak izgradnje nedovršenih spomenutih kapitalnih objekata na području općine.

VRIJEME

Obačno uz pad temperature zraka.Tijekom jutra temperatura zraka kretala se od 1-4 stupnja Celzijeva. Poslijepodne bura.Bit će malo malo hladnije.