Utorak, 29.11.2016.

Sinjani u Stanišiću

Sinjani su i ove godine, u organizaciji KUS-a, posjetili mjesto Stanišić u Vojvodini gdje se održala manifestacija ‘Rado Hrvat ikavicu zbori’.

V.d. ravnatelja KUS-a, Vitomir Perić, nam je poslao tekst o to tome kako je protekao posjet. Tekst prenosimo u cijelosti.

‘U dvi ure ujtro ispid Konzuma prigledavamo opremu i prislažemo da bi svi mogli stat, i čeljad i bagaje. Opet iđemo na daleke pute, Stipan Samardžić isprid Grada, Pero Peraica ka šef penzionera, Teo Poljak i Stipe Sablić ka reraši i ja isprid KUS-a ka organizator i vođa puta. Kupimo Peru na Bazani i pravac Kamensko. Prišli tamo granicu oko dva i po i udrili priko Bosne istim putem ka i lani. Nosili smo i slike i skulpture naših slikara iz udruge Signum art (Damir Jenjić, Ivica Zorica, Davor Ivković,Perica Jagnjić, Dujo Jurković i Andrija Vučković). Ovaj put lipo vrime pa smo dobro putovali.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Dicmu prikupljeno 49 doza krvi

U restoranu Sunshine u Dicmu danas je održana redovna akcija dragovoljnog darivanja krvi na kojoj je prikupljeno 49 doza.

Kako nas je izvijestio ravnatelj sinjskog Crvenog križa Ante Zorica, akciji su se odazvala 52 dragovoljna davatelja, no zbog zdravstvenih razloga njih troje nije moglo dati krv.

Sljedeća akcija će se održati u subotu, 3. prosinca u Hrvacama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjani na 19. Vukovarskim adventskim svečanostima


Grad Sinj, Viteško alkarsko društvo i Turistička zajednica grada Sinja sudjelovali su u 19. Vukovarskim adventskim svečanostima 2016. godine.
Pod naslovom ‘Vukovar – zrno života, sjeme zajedništva’, upriličen je prigodni program u Gradskom muzeju Vukovar, 27. studenog 2016. godine.
Na poziv gospođe Ružice Marić, ravnateljice Gradskog muzeja Vukovara, ove nedjelje pri paljenju prve adventske svijeće u dvorcu Eltz, upriličen je bogat prigodni program u kojem su predstavljeni i tradicijski običaji grada Sinja i Cetinske krajine. U programu je razrađena tema ‘Kruh na božićnom stolu gdje su prikazani tradicijski običaji obrade pšenice kao svojevrsni put od zrna do kruha u različitim vremenskim razdobljima prikazanim kroz arheološku, etnološku i suvremenu građu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR