Utorak, 29.11.2011.

24. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Dana 30.  studenoga  2011. godine  (srijeda) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u  17,00  sati održat će se 24. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.
DNEVNI RED:
1. Usvajanje Zapisnika sa 23. sjednice Gradskog vijeća,
2. Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3. Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti Gospodarskoj zoni Kukuzovac d.o.o. Sinja za provođenje pregovaračkog postupka javne nabave-dodatni javni radovi na izgradnji I-faze Gospodarske zone Kukuzovac,
4. Prijedlog Analize stanja sustava zaštite i spašavanja na području Grada Sinja u 2011. godini i prijedlog Smjernica za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja.
IZVOR: GRAD SINJ

Obilježavanje 17.obljetnice 'Zime 94.'

Udruga hrvatskih branitelja 'Veterani 126. brigade – Sinj' za sutra je organizirala obilježavanje 17. obljetnice vojne akcije 'Zima 94.'.
Program obilježavanja počet će u 11 sati okupljanjem pripadnika postrojbi, gostiju i uzvanika na Ravnom Vrdovu. U 12 sati upriličit će se minuta šutnje, polaganje vijenaca te molitva i odriješenje za poginule hrvatske branitelje. Ukoliko vremenski uvjeti budu nepovoljni, polaganje vijenaca biti će kod kapele pored planinatskog doma Sveti Jakov.

Nakon polaganja vijenaca program obilježavanja nastavit će se u Dabru, na poligonu Braniteljske zadruge 'Patriot'. Tu će se suborcima i uzvanicima prigodnim riječima obratiti predsjednik udruge 'Veterani 126. brigade' Boško Vladović, predstavnik Županije splitsko-dalmatinske, državi tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te zapovjednici OG-a Sinj i Livno. Od 14 sati održat će se zajednički ručak.

Organizatori pozivaju sve hrvatske branitelje da dođu sutra na prostor Ravnog Vrdova te odaju počast poginulim braniteljima kojima dugujemo mir i solobodu.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dicmanjani protiv kave na ImberuDana 28. studenoga 2011. članovi udruge ‘Čisti Imber i Jasenovača – Dicmo’, te mještani Dicma nazočili su radu Općinskoga vijeća općine Dicmo u 9 sati.
 Svojim prisustvom htjeli su upoznati i upozoriti članove općinskoga vijeća s problemom otvaranja novog kamenoloma Lavčević d.d. na brdu Imber – Sičane, te njihovim neslaganjem s otvaranjem kamenoloma Imber.

Načelnik općine Dicmo gosp. Josip Silić i vijećnici općine obećali su nazočnima da će dogovoriti novu sjednicu vijeća na temu ‘Kava na Imberu’ prije Božića. Okupljenima se ukratko obratio predsjednik Nadzornog odbora Udruge Josip Maretić i zatražio od načelnika i općinskog vijeća da pošalju dopis Lavčeviću d.d. i iste obavijeste kako nisu dobro došli na Imber s kamenolomom, te da kamenoloma u Dicmu već imamo dovoljno.

Članovi Udruge i mještani koji nam daju podršku boriti će se svim pravnim sredstvima protiv otvaranja trećega kamenoloma u Dicmu. U slučaju ignoriranja mještana bit će organiziran veliki prosvijedi.

Na slici je označena buduća lokacija kave Lavčević d.d. na vrhu brda Imber.

IZVOR: WWW.FERATA.HR