Ponedjeljak, 29.11.2010.

Naši glumci-amateri u Lisinskom

ZAGREB – pučki glumci našeg KUD-a Kamešnica gostovali u Zagrebu.
Naši su glumci amateri proteklog vikenda bili u Zagrebu, gdje su nastupili u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.Već sada poznata komedija “ E kako je to nekada bilo” u režiji Zvonka Botice Čarlija je oduševila veliki broj nazočnih gledatelja, koji su na vrijeme rezervirali svoje mjesto u Lisinskom.Treba kazati da se radi o predstavi koja je sačinjena u tri čina, čija se radnja zbiva u pedesetim godinama.Velike zasluge za odlazak u Zagreb idu Klubu Cista Velika i prijateljima otočana koji žive u našem glavnom gradu.
Piše: Petar Norac-Kevo

Literarni natječaj Udruge Srma

Povodom Međunarodnog dana tolerancije 16. studenog, Međunarodnog dana prevencije nasilja nad djecom 19. studenog i Međunarodnog dana dječjih prava 20. studenog Udruga Srma, Sinj dana 16. studenog 2010.g. raspisuje

NATJEČAJ ZA UČENIČKE LITERARNE RADOVE

na temu

''TOLERANCIJA I NENASILNA KOMUNIKACIJA''...

Hrvace zovu poljoprivrednike

Općina Hrvace i Splitsko–dalmatinska županija nastavljaju s programom nabave i sufinanciranja sadnoga materijala, odnosno kupnje sadnica voćki i vinove loze na području ove Općine. Program se provodi već pet godina i do sada su Županija, Općina i krajni korisnici nabavili sadnica u ukupnom iznosu od 1 milijun i 300 tisuća kuna.
Dok su ranije Hrvatačani bili zainteresirani za sadnice jabuka, krušaka i maslina, posljednjih godina veći interes vlada za sadnice vinove loze i to za debit, merlot, babić, plavina i druge sorte koje se uzgajaju na ovim područjima.
Kao i ranije, Županija i Općina Hrvace i ove će godine sufinancirati nabavu sadnoga materijala u dvotrećinskom iznosu tako da će poljoprivrednik plaćati samo 1/3 cijene sadnice.
Poljoprivrednici koji su zainteresirani za kupnju sadnica trebaju se javiti u općinske prostorije do 10. prosinca ove godine. Uvjet je da su upisani u Upisnik poljoprivrednih proizvođača i da imaju osiguranu poljoprivrednu površinu od tisuću metara kvadratnih na kojoj planiraju zasaditi voćke i vinovu lozu.
Županija je donijela zaključak kako ove godine neće sufinancirati sadnice maslina u općinama i gradovima zagorskog dijela Županije. Razlog je ekonomska neisplativosti s obzirom da zime znaju biti oštre pa dolazi do promrzavanja sadnica. U Hrvacama je ranije posađeno preko 2 i pol tisuće sadnica maslina.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Manifestacije avanturizma

Braniteljska zajednica "PATRIOT", organizirala je 23. listopada 2010. godine, na poligonu BZ Patriot u Dabru "Manifestacije avanturizma" na kojima je nazočilo oko 500 sudionika. Na predstavljanju ponude avanturističkog turizma sudjelovali su: Braniteljske zadruge BZ Patriot (prezentacija airsoft ratnih igara i paintbala, prezentacija četrerotočkaša i preživljavanje u prirodi), BZ Konjanik (prezentacija konjičkih klubova i njihovih ponuda), BZ Bila vrila (magarci sa zapregama), BZ Cetinski kukovi (prezentacija raftinga), te Udruga izviđača Sinjski vitezovi (prezentacija kampiranja u prirodi i biciklizam), Paragliding klub Pegaz( prezentacija paraglidinga, padobranstva i zmajarenja). Organiziran je i okrugli stol na temu: "Avaturizam u prirodi u Cetinskoj krajini", koji je vodio direktor Turističke zajednica Grada Trilja, Tomislav Klarić-Kukuz.

Grad Vrlika objavio je javni poziv za prijavu za rad na javnim poslovima

Grad Vrlika objavio je javni poziv za prijavu za rad na javnim poslovima. Poziv je upućen nezaposlenim osobama iz evidencije Zavoda za zapošljavanje, a prednost će imati nezaposleni koji na posao čekaju duže od 36 mjeseci.
Temeljem nacionalnog programa zapošljavanja Grad Vrlika će u radni odnos primiti šest osoba koje će preko Crvenog križa skrbiti o starijim osobama.
Zamolbe se podnose Gradskom društvu Crvenog križa Vrlika do srijede 1. prosinca 2010. do 12,00 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

UDRUGA ZA MALI NOGOMET SINJ
Rezultati utakmica 9. kola UMN Sinj, igrano 28.11.2010.
MNK SUTINA – TORCIDA C.B. KING 4:6
JUKIĆ DAM – BRNAZE 1:3
C.B. RODA – MNK SATRIĆ CASPER 2:2
MOVRAN MUĆ – IKO PROMET   2:5
C.B. OZZY BEST – Š.D. DICMO 2:1
AZRA 1986 – Š.D. BRANITELJ 5:5

Subota 27/11/10
NOGOMET, 2. HNL 15.kolo, Junak - Vinogradar 3:1

3. HNL Jug, Gošk DU - Hrvace 2:1

4. HNL Jug - skupina B, OSK – Omladinac 2:0

RUKOMET
2. HRL Jug - Žene, ŽRK Sinj - Trogir 40:15

ODBOJKA
2. HOL Jug, ŽOK Sinj - Split 3, 3:0Nedjelja 28/11/10
NOGOMET , 2. HNL, Dugopolje - Rudeš 2:0

4. HNL Jug skupina B, Župa Dubrovačka – Glavice 0:2

Županijska nogometna liga:
Tekstilac - Hvar 2:0
Čaporice - Mračaj 2:2

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Dana  28.11.2010. godine, u mjestu Koljane, 46-godišnjak je  prilikom povratka iz lova, iz  lovačke puške, ustrijelio psa nepoznate pasmine u vlasništvu 48-godišnjaka, a koji je pokušao ugristi njegovog psa. Od njega je privremeno oduzeto lovačko oružje i streljivo. U tijeku je prekršajna obrada.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje, a u Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj ponegdje ima raskvašenog snijega. Magla još mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru, posebice na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od vijadukta Bukovo do tunela Sleme. Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A 1, od tunela Mala Kapela do čvora Otočac.

Autoceste A 1 i A 6 Rijeka-Zagreb, otvorene su za sve skupine vozila.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama:

u Lici:
D 42 Saborsko-Selište i
D 218 Donji Lapac-Dobro Selo.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK