Subota, 29.11.2008.

SPORT

Junak je jučer, 29. studenoga, u posljednjem kolu ovog dijela 2. HNL odigrao neriješeno. Junak - Trogir 1:1.

Svoj posljednji jesenski susret 3. HNL jug Hrvace odigrali su u Unešiću protiv Zagore. Zagora - Hrvace 1:1.

8. kolo A-1 košarkaške lige: Alkar - Dubrava 82:80

OBAVIJEST

Od ponedjeljka 1. prosinca počinje Božićni humanitarni sajam za humanitarno djelovanje Caritasa Gospe Sinjske. Donacije će se prikupljati od 1. do 7. prosinca, a prodaja će se biti od 7. do 14. prosinca. Prikupljanje će se vršiti svakodnevno od 9 do 19 sati u unutarnjem crkvenom dvorištu. Organizatori Božićnog sajma su svetište i župa Gospe Sinjske, Caritas, Franjevački svjetovni red, neokatekumeni, školski vjeroučitelji, molitveni vijenac, nevladine udruge i ustanove koje djeluju pri gradu Sinju, a medijski pokrovitelj Hit radio.

"VEčER SINJANA" U ZAGREBU

U Zagrebačkom hotelu Westin večeras, 29. studenoga, u 20 sati počinje tradicionalna "Večer Sinjana". Kao i proteklih godina, i ove se očekuje kako se da će na večeri sinjana biti 500- tinjak uzvanika. Uz predstavnike grada Sinja sinjskog gradonačelnika Ivana Nasića i njegovih suradnika kao i predstavnika VAD-a večeri sinjana nazočiti će i zagrebački gradonačelnik Milan bandić, a očekuje se dolazak predstavnika Vlade i sabora. Na otvaranju će pjevati već tradicionalno Klapa Sinj i Dražen žanko. Sve prisute zabavljat će đani Stipaničev i Klapa Delmati kao i naši sinjani Zlatko Jelinčić i Stjepan Mihaljinec. Ovu večer i ove godine za sve sinjane organizirali su klub Sinjana u Zagrebu i Udruga studenata Cetinskog kraja

POčELA INTEZIVNIJA SVINJOKOLJA U CETINSKOM KRAJU

Počela je intezivnije svinjokolja u Cetinskom kraju. Samo jučer u veterinarskoj stanici Sinj pregledano je oko 500 uzoraka svinjskoga mesa na trihinelu i kako doznajemo nema pozitivnih nalaza. Podsjetimo, na snazi je zakonska obveza pregleda svinjskoga mesa na trihinelozu, a cijena pregleda po uzorku je 45 kuna.

OBAVIJEST

Udruga Hrvatskih branitelja "Veterani 126. brigade-Sinj" pozivala je sve hrvatske branitelje, pripadnike 126. brigade i stanovnike Cetinskog kraja na svečano obilježavanje 14. godišnjice vojne akcije "ZIMA 94". Obljetnica će se održati kod spomen križa na Maglaju sutra, 30. studenoga, s početkom u 11 sati.

MLADA MISA FRA TINA LABROVIćA

U nedjelju, 30. studenoga, mladomisničko slavlje imat će fra Tino Labrović. Mladu misu služit će u 11 sati u svetištu Gospe Sinjske.

KINO DANAS

U 19.45 sati u Gradskom kinu prikazuje se britanski film "Pljačka", napeti triler inspiriran istinitom, dosad nikad ispričanom pričom o ubojstvu, seksu, korupciji i, naravno, pljački koja je sve to razotkrila.

SPORT

Alkar, 29. studenoga, u 19.30 sati igra vrlo važnu utakmicu A1 košarkaške lige. U svojoj dvorani dočekuje Dubravu.

Junak je danas, 29. studenoga, u posljednjem kolu ovog dijela 2. HNL odigrao neriješeno. Junak - Trogir 1:1.

Svoj posljednji jesenski susret 3. HNL jug Hrvace odigrali su u Unešiću protiv Zagore. Zagora - Hrvace 1:1.

Derbi druge rukometne lige jug između prvoplasiranog Metkovića 1963 i drugoplasiranog Kamička igra se u Sinju u nedjelju, 30. studenoga, u 18 sati.