Četvrtak, 29.11.2007.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJAZa sutra, 30. studenoga, najavljena je 67. sjednica Gradskog poglavarstva grada Sinja za koju je predviđen dnevni red od 5 točaka. Na sjednici će se utvrditi Prijedlog Proračuna Grada Sinja za 2008. godinu, kao i Prijedlog Izmjena programa održavanja komunalne infrasturkture za ovu godinu. Treća točka je Izvješće o natječaju za stipendije studenata s područja Grada Sinja u akademskoj godini 2007/08, a razmotrit će se i zamolba Tim sporta d.o.o. Sjednica počinje u 13 sati.

OBAVIJEST

Udruga Srma iz Sinja povodom međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i «16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja protiv žena» organizira edukativnu radionicu «Za nasilje nema opravdanja» i akciju javne podjele edukativnih materijala. Edukativna radionica održati će se sutra u petak u Galeriji Galiotović u 18 sati, dok će akcija javne podjele edukativnih materijala biti u subotu na sinjskoj pijaci od 10 do 12 sati.

MISA ZADUšNICAU svetištu čudotvorne Gospe Sinjske u petak će se slaviti misa zadušnica za fratre iz Cetinske krajine, koji su ubijeni u Drugom svjetskom ratu i poslije rata.
Iz Provincije Presvetoga Otkupitelja, sa sjedištem u Splitu, komunističko - partizanska vojska ili režim ubili su 44 svećenika franjevca. Među njima je bilo 19 fratara rodom ili po službi iz Cetinske krajine.
Sveta misa će se služiti u petak s početkom u 18,00 sati.

KINO DANAS

U Gradskom kinu danas od 19 i 30 igra film «President evil 3. dio» , dok sutra u petak u kinu gostuje Gradsko kazalište mladih s predstavom Luigija Pirandella «čovik zvir i kripost», redatelja Vanče Kljakovića. Početak predstave je u 19,30 sati, a ulaznice se u predprodaji mogu nabaviti u knjižarama Duga i Axel.

SPORT

U posljednjem susretu jesenskog dijela prvenstva 4. HNL OSK je na svom terenu pobijedio Postira 1:0.

KRONIKA 92

PGP TRILJ, 28.11.2007.g. u mjestu Podjaram, zatečen je tridesetdvogodišnjak, koji je u OA marke Golf prevozio veću količinu staklene ambalaže, a koju je prethodno van graničnog prijelaza uvezao iz BiH. Slijedi mu PP po čl. 8. ZODG i čl.240. Carinskog zakona.
IZVOR: PU SD