Srijeda, 29.11.2006.

SASTANAK GRADONAčELNIKA NIKOLE TOMAšEVIćA I DAMIRA POLANčECA

Gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević danas će se u Zagrebu sastati s potpredsjednikom Vlade za gospodarstvo Damirom Polančecom. Na sastanku će se razgovarati o radnoj zoni Kukuzovac, problemima u Autoprijevozu i Dalmatinci, o izgradnji sportske dvorane, komunalnoj infrastrukturi i drugim projektima Grada Sinja.

I DANAS VOZE AUTOBUSI HERZ-TOURS-a

Iako je bilo najavljeno da će danas na linijama sinjskog Autoprijevoza prometovati autobusi poduzeća Promet Makarska, to se nije dogodilo. Kako smo saznali u sinjskom Autoprijevozu, direktorica Vesna đipalo je tražila da se i danas voze autobusi Herc - toursa. Dodajmo kako se na svim linijama vozi prema redu vožnje.

PRIOPćENJE ZA JAVNOST HDZ-a SINJ

Priopćenjem za javnost i danas se oglasila Hrvatska demokratska zajednica Sinj u kojem stoji: U našem priopćenju za javnost 28. studenog 2006. godine spomenuta je ostavka gospodina Zorna Vujanovića na članstvo u NO G.Z.K. d.o.o. Budući smo neposredno dobili informaciju o razlozima ostavke, povlačimo našu konstantaciju.

POMOćNICI PUčKOG PRAVOBRANITELJA U SINJU

Pomoćnici pučkog pravobranitelja RH ovaj tjedan posjećuju veća mjesta županije splitsko - dalmatinske u okviru projekta «Potpora instituciji pučkoga pravobranitelja». Jutros su se sastali s dogradonačelnikom Sinja Slovenom Poljakom i njegovim suradnicima, a sastanku su nazočili načelnik Policijske postaje Sinj Marko Bilobrk i predsjednica Općinskog suda u Sinju Nataša Delonga. U tijeku je sastanak s predstavnicima Udruge za razvoj civilnoga društva i poboljšanje kvalitete življenja SRMA. Zamjenici pučkoga pravobranitelja u gradskoj vijećnici Grada Sinja od 13,00 do 15,00 sati primat će građane kako bi razmotrili pojedinačne slučajeve i pitanja koja su od interesa za zaštitu ustavnih i zakonskih prava građana.

CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE

U sinjsku ispostavu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stiglo je još pet tisuća doza cjepiva protiv gripe i većina je raspoređena obiteljskim liječnicima kod kojih se cijepljenje obavlja. Oni koji se ne mogu cijepiti kod svog odabranog liječnika mogu to učiniti na odjelu sinjske ispostave Zavoda za javno zdravstvo.
Podsjećamo da je cijepljenje protiv gripe besplatno za osobe starije od 60 godina, kronične bolesnike i zdravstveno osoblje, a ostali moraju platiti 60,00 kuna.

BLAGOSLOV KRIžA NA MAGLAJU

Na brdu Maglaj, na području Vrdova na Dinari, postavljen je veliki kameni križ u spomen na sve poginule hrvatske branitelje na Dinari povodom akcije «Zima 94» koja je krenula s mjesta na kojem je križ postavljen. Blagoslov križa i polaganje vijenaca bit će u subotu u 11.00 sati. Inicijativni odbor za postavljanje križa poziva sve branitelje da nazoče svečanosti na kojoj će govoriti predsjednik inicijativnog odbora Marko Gojević, zapovjednici akcije «ZIMA 94» i pjesnik Ante Nadomir Tadić šutra. Organizatori upozoravaju sve koji namjeravaju u subotu ići na Maglaj da trebaju odjeću i obuću prilagoditi vremenskim prilikama na planini, te one koji nemaju terensko vozilo da budu spremni jedan dio ići pješice.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,00 sati prikazuje se američki film katastrofe World trade Center. Glavne uloge igraju Nicolas Cage i Michael Pena. Priča je to o dva policajca koji 11. rujna evakuiraju ljude iz WTC-a, ali i njima će trebati pomoć kada se zgrada sruši na njih. Od sutra do nedjelje u sinjskom kinu će se prikazivati film BORAT.

SPORT

Redovna izborna skupština športskog društva Brnaze održat će se sutra, s početkom u 19,00 sati u područnoj osnovnoj školi u Brnazama.

15. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Zakazana je 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja za dan 30. studeni 2006.g. s početkom u 13,00 sati u prostorima Gradske vijećnice Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:


1. Izvješće o provođenju Zaključka po raspravi o Informaciji o stanju u Autoprijevozu d.o.o. Sinj na dan 27. listopada 2006.g. kojeg je Gradsko vijeće Grada Sinja donijelo na 14. sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja održanoj dana 24. studenog 2006.godine.