Utorak, 29.11.2005.

POčELA SVINJOKOLJA U CETINSKOM KRAJU

Protekloga vikenda počela je svinjokolja u Cetinskom kraju. Veterinarske stanice u Trilju i Sinju zaprimile oko 1700 uzorka mesa svinja. Iz nadlžnih veterinarskih službi potvrdjuju s zadovoljstvom kako još nije zabilježen niti jedan pozitivni nalaz na trihinelu.
Napominjemo kako se pregled na trihinelu može obavljati samo u ovlaštenim veterinarskim organiizacijama, a cijena pregleda po uzorku je 36,60 kuna.

ODGOđENA SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA ODRžAT ćE SE DO KRAJA OVOG TJEDNA

Sjednica Gradskoga poglavarstva koja se trebala održati u petak odgođena je zbog nedostatka kvoruma. Slična situacija nije se dogodila u proteklih 15 godina političkog djelovanja Gradskog poglavarstva. Današnje poglavatsrvo broji 7 članova .Materijali su za sjednicu urdno poslani tri dana prije početka iste, ističe gradonačelnik Tomašević. Inače prema odredbi poslovnika Gradskog poglavarstva isto može odlučivati natpolovičnom većinom, dakle za odluke poglavarstva potrebno je bilo imati 4 člana.

Gradonačelnik izražava ipak pomalo i nevjericu i iznenađenje ovakvom situacijom. Dodajmo kako poslovnik Poglavarstva ne predviđa sankcije za svoje članove u sličnim situacijama te dodaje ako bi se ovakve i slične situacije dogadjale uslijedila bi koalicijska rekonstrukcija Poglavarstva.
Inače na sjednicama gradskog poglavarstva mogu sudjelovati predstavnici medija kao i osobe koje osobno pozove gradonačelnik. Na prošloj, koja će biti zapamćena kako nije imala dovoljan broj članova, bilo je i nepozvanih osoba.

Sjednica na kojoj će biti informacija o konačnom prijedlogu Prostornog plana uređenja Grada Sinja te Prijedlog o osnivanju i imenovanju povjerenstva za praćenje izrade GUP-a kao i prijedlog zaključka o osiguranju sredstava za rješavanje imovinsko-pravnih poslova uz županijsku cestu Han - Obrovac - Bajagić trebala bi se prema riječima gradonačelnika održati do kraja ovoga tjedna.


NATJEčAJ ZA STIPENDIJE GRADA TRILJA

Grad Trilj raspisao je natječaj za dodjelu studentskih i učeničkih stipendija za tekuću školsku i akademsku godinu.Tako će ove godine Trilj stipendirati 10 učenika srednjih škola, 10 studenata, a 5 stipendija dodijelit će se učenicima i studentima težeg socijalnog statusa.
Stipendije su namjenjene učenicima i studentima osobitog uspjeha u školovanju, studentima invalidima Domovinskoga rata i učenicima težeg socijalnog statusa. Mjesečni iznosi stipendija su od 450 do 600 kuna. Natječaj je otvoren do četvrtka 2. prosinca, dok se prijave s dokumentacijom podnose Triljskom gradskom poglavarstvu.


SPORT

U derbiju prve hrvatske košarkaške lige Alkar je u svojoj dvorani pobjedio ekipu Splita C.O. rezultatom 90:86. Domaći košrakaši pozali su svu svoju snagu na sinjskom parketu uz športsku podršku svojih navijača.

Bilježimo i drugu pobjedu Junaka zaredom koja je ostvarena u Sućurcu pobjedom 1:0 nad Jadranom.

Rukometaši Kamička uspjeli su pobjediti favoriziranog Krilnika rezultatom 27:26 u utakmici 2. Hrvatske rukometne lige, a u istom natjecanju za rukometašice Sinjska Cetina pobjedila je favorita ekipu Trogira 35:30.

VRIJEME

Sunčano i stabilno vrijeme zadržat će se do kraja dana.Temperatura zraka između 8 i 10 stupnjeva Celzijevih.