Ponedjeljak, 29.10.2018.

Sinj: Predstavljena knjiga Drage Štambuka ‘Theurgia


Pred brojnom publikom u Alkarskim dvorima u subotu, 27. listopada predstavljena je knjiga Drage Štambuka pod nazivom ‘Theurgia’.
Drago Štambuk istaknuti je hrvatski liječnik i veleposlanik Republike Hrvatske u Brazilu. Svoje prve pjesme tiskao je 1973. u splitskom časopisu Vidik. Član je Hrvatskog liječničkog zbora, Društva hrvatskih književnika, General Medical Councila, engleskoga PEN-a, hrvatskoga PEN-a i prvi počasni doživotni član japanskoga PEN-a. Utemeljitelj je svehrvatske jezično-pjesničke smotre Croatia rediviva ča-kaj-što u Selcima na rodnom Braču.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava akcije u prometu

Sutra, u utorak 30. listopada od 9 do 14 sati na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske provest će se akcija u prometu ‘Pješak’, s naglaskom na prekršaje pješaka i prekršaje koji vozači čine prema pješacima.
Podsjećamo sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa i pozivamo da vode brigu o sebi i drugima. Upućujemo na poseban oprez kada su u pitanju pješaci kao najranjivija skupina sudionika u cestovnom prometu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR