Subota, 29.10.2011.

Održan Jesenski kros



Na sinjskom hipodromu jutros je održan Jesenski kros za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Cetinskog kraja. Na natjecanju je sudjelovalo 400-tinjak učenika. Donosimo rezultate: Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Svečana sjednica Crvenog križa Sinj



Na svečanoj sjednici Gradskog društva Crvenog križa Sinj, koja je održana prijepodne u prostorijama Društva, dodjeljena su priznaja višestrukim davateljima krvi. Priznaja je dobilo osamdeset davatelja koji su krv dali 10, 20, 30, 40, 50, 75 i 100 puta. Sinjski rekorder među davateljima je Ratomir Alebić koji je krv dao 100 puta i još uvijek je aktivni davatelj.
Prigodnim govorom nazočnima se obratio predsjednik Crvenog križa Sinj dr. Ivan Nasić koji je ovom prilikom zahvalio svim dragovoljnim davateljima krvi na velikom doprinosu i humanitarnom radu te je pohvalio uspješan rad sinjskog Crvenog križa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ornitološko prvenstvo 'Sinj 2011.'

Udruga za uzgoj i zaštitu ptica 'Sinj' i Klub uzgajivača ptica Europe i križanaca organiziraju 1. ornitološko prvenstvo pod nazivom 'Sinj 2011.'. Prvenstvo će se održavati od sutra do nedjelje u dvorani Doma mladih u Brnazama. Na ovom prvenstvu natjecat će se 25 izlagača iz cijele Hrvatske sa ukupno oko 350 ptica, a natjecanje će se odvijati u nekoliko grupa: kanarinci boje, kanarinci stasa, ptice Europe, križanci i egzotične ptice i papige.
Prvenstvo će se sutra održavati od 16 do 20 sati, u subotu od 8 do 20 sati, a u nedjelju od 8 do 13 sati. Nakon završetka, upriličit će se podjela medalja i pehara najuspješnijim izlagačima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Je li vaše vozilo spremno za zimu?

Provjerite: je li vaš automobil tehnički pripremljen za jesensko-zimske uvjete vožnje, kad se vozi pod svijetlima, kad je na kolnicima voda, kad se mogu očekivati vremenske nepogode.
Od 26. listopada do 23. prosinca 2011. AK 'Dalmacija' Sinj omogućio je svojim članovima, članovima HAK-a, kao i vozačima koji se učlane u AK 'Dalmacija' besplatne temeljite kontrole tehničkog stanja vozila, ali i uštede na popravcima.

Predbilježite se odmah za pregled svojega vozila na mob. 099/25 93 429 i rezervirajte termin u radionici AK 'Dalmacija'. Izaberite dan pregleda: od ponedjeljka do petka od 10 do 14 sati.

Što se sve kontrolira? Svjetla, brisači, gume, kočnice, dijagnosticiranje motora, tekućina za kočenje, antifriz, ulje u motoru, funkcioniranje sistema za grijanje i hlađenje unutrašnjosti vozila.

Pregledi su besplatni za sve članove HAK-a, ako već nisu iskoristili pravo na tehničku uslugu. Pronađu li se kvarovi, djelatnici na dijagnostici uputiti će Vas na radionice u kojima se mogu besplatno zamijeniti žaruljice, promijeniti disk pločice po 50 posto nižoj cijeni, besplatno promijeniti ulje u motoru. Kao član AK 'Dalmacija' Sinj imate pravo i na kupnju dijelova za Vaše vozilo 10 posto jeftinije. Ne propustite hvale vrijednu akciju, zbog sebe i svih sudionika u prometu!
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Pred nama je još jedan bogat i sadržajan športski vikend.

SUBOTA 29.10.2011
Košarka
A1 liga 4.kolo 20,00h KK Jolly JBS - KK Alkar

Nogomet
2. HNL 11. kolo 15,30h Radnik - Junak

3. HNL jug 13. kolo 15,30h Hrvace – GOŠK Dubrovnik
4. HNL 10. kolo 15,30h OSK – Kamen Ivanbegovina

ŽNL
14,30 Hvar – Tekstilac

Rukomet
1. HRL 9. kolo 18,00h ŽRK Samobor – ŽRK Sinj
2. HRL-jug 19,00h RK Trogir – RK Kamičak

Odbojka
2. HOL 4. kolo 12,00h ŽOK Župa Dubrovačka – ŽOK Sinj

Rugby
12,00 h turnir prvenstva Dalmacije ŠC 'Iviva Poljak Sokol i Andrija Alčić'. Nastupaju RK Šibenik, RK Atletiko, RK Nada II i RK Sinj II.

Atletika
9,15h Sinjski hipodrom, Jesenski kros za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Cetinskog kraja

IZVOR: WWW.FERATA.HR
...