Petak, 29.10.2010.

Obavijest

Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske raspisuje Natječaj za nove marijansko - duhovne skladbe za klape.

180 godina župe Gala-Gljev

Nastavlja se obilježavanje 180 godina župe Gala-Gljev. Svetu misu danas, 29. listopada, od 17 sati predvodi sinjski župnik fra Nikica Ajdučić.

Izložba gljiva

Sutra, 30. listopada, od 10 do 13 sati gljivarska Udruga "Sunčanica" organizira 9. po redu centralnu izložbu gljiva. Izložba  će biti u Galeriji Galiotović. Prema najavi organizatora bit će izloženo oko 100 primjeraka.

Obavijest

Nakon što poljoprivrednici nisu pokazali interes za dva milijuna kuna koje je kroz županiju predviđeno za kreditiranje poljoprivrednih grana,  Splitsko-dalmatinska županija ide s novim natječajem za kreditiranje malih i srednjih gospodarstava koje se bave vinogradarstvom, maslinarstvom, voćarstvom, povrtlarstvom i stočarstvom. Za rok otplate predviđeno je 9 godina.

Obavijest

Udruga Srma po 8. put organizira akciju prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju fra Ante Sekelez u Vrlici i druge građane u potrebi.
Prikupljanje se obavlja u u prostoru  kod kina od ponedjeljka do petka od 17 do 19 sati, te subotom od 10 – 12 sati.

Obavijest

Sinjsko pučko kazalište priključilo se  akciji u prikupljanja pomoći za Žanu Lelas. Večeras u vrličkom kinu s početkom u 19 sati održat će predstavu Fadila Hadžića „Državni lopov“.

Sport

Pred nama je iznimno zanimljiv i sadržajan sportski vikend iz kojeg najavljujemo:

Večeras će se u sinjskoj dvorani s početkom u 19,45 sati odigrati utakmica rukometnog kupa između ŽRK Sinja i ŽRK Kaštela.

Sutra, 30. listopada,  Junak igra utakmicu protiv Pomorca iz Kostrene, a u 20,45 u sinjskoj dvorani igra se susret 4. kola A1 košarkaške lige između Alkara i Darde iz Osijeka. Ova utakmica ima i posebni značaj jer će nakon 15-tak godina biti izravni košarkaški TV prijenos utakmice iz Sinja. Utakmicu će prenositi izravno kanal SPORT KLUB.

Stanje na cestama

Na autocesti A1 između čvorova Lučko i Jastrebarsko, od 15. +500 do 17. +700 km, prometuje se dvosmjerno.

Zatvorena je državna cesta D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.

Na Jadranskoj magistrali (D8), zbog sanacije Šibenskog mosta prometuje se naizmjence.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, u petak (29. listopada) je od 15 do 23 sata, te u ponedjeljak na sam blagdan Svih Svetih (1. studenog) od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D 1).
IZVOR: HAK