Četvrtak, 29.10.2009.

9 od 14 temeljnih organizacija HDZ-a Sinja uputilo dopis predsjednici stranke Jadranki Kosor sa zahtjevom da se raspusti sinjski HDZ?!

Na e-mail Hit radija stigla je obavijest se e-mail adrese: hdz-sinj@net.hr u kojem stoji kako je 9 od 14 temeljnih organizacija HDZ-a Sinja uputilo dopis predsjednici stranke Jadranki Kosor sa zahtjevom da se raspusti sinjski HDZ te da se održi Izvanredna izborna skupština. Prije dopisa upućenog predsjednici stranke Jadranki Kosor predsjednici devet temeljnih ogranaka pisanim putem su se obratili Gradskoj organizaciji HDZ-a Sinj i predsjedniku Stipi Jukiću. 
U dopisu kojeg je dobio Hit radio, a kojeg su potpisali predsjednici temeljnih ogranaka HDZ-a Radošić, Karakašica, Gljev, Turjaci, Bajagić, Jasensko, Čitluk, Obrovac i Zelovo stoji kako je nezadovoljstvo potaknuto dosadašnjim radom Gradskog odbora, osobito zbog svibanjskih lokalnih izbora na kojima je HDZ izgubio vlast u Sinju, te zbog:„nesmiljene hajke i šikaniranja potpisnika dopisa i svakoga onoga koji izrazi nezadovoljstvo izgubljenim i loše vođenim lokalnim izborima u Sinju 2009. g.“
Predsjednik sinjskog HDZ-a Stipe Jukić kazao je kako je Gradski odbor uputio temeljnim ograncima zahtjev da se očituju o rezultatima izborima, te da navedu svoje prijedloge o daljnim aktivnostima u stranci. Prema riječima predsjednika Stipe Jukića: “da u stranci nije bilo ljudi koji si uzimaju predznak HDZ-a, a rade za druge liste, HDZ bi sigurno dobio izbore”.

Priopćenje za javnost Udruge obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja

Udruga obitelji s četvero i više djece  Cetinskog kraja uputila je priopćenje za javnost u kojem izražava nezadovoljstvo odgovorom gradonačelnika Sinja Ivice Glavana na njihov zahtjev da im se dodjeli prostor za djelovanje. Također ističu kako su za ostanak sinjskog rodilišta i stacionara.

Otpala trećina stropa u muškoj svlačionici gradskog bazena Sinj

Raspadnuti komad stropa koji je pao u muškoj svlačionici / Vito Perić /CROPIXU muškoj svlačionici Gradskog bazena u Sinju urušila se i otpala skoro trećina stropa od gips-ploča. Ujedno se odvojio od zida veliki garderobni ormar koji je također pao na pod. Srećom, bazen je zatvorne za korisnike pa u trenutku nezgode u svlačionici nije bilo nikoga.

- I sad protrnem promislivši što je moglo biti da se u tom trenutku zatekao netko u svlačionici jer je, kao što i vidite, šteta velika i samo ovaj ormar je toliko težak da ne znam što bi se dogodilo da je neko dijete ili odrasli kupač u tom trenutku spremao odjeću u ormar - rekao nam je domar na bazenu Josip Gabrić dok nas je vodio u svlačionicu.

Voditelj Gradskih objekata, Boris Filipović Grčić kaže kako je sve snimio fotoaparatom radi dokumentacije i obavijestio koncesionara bazena Milivoja Bebića. Sam Bebić nije bio raspoložen za izjave jer je, kako je rekao, umoran od svih događanja oko bazena. Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan rekao je kako se dogodilo ono što se moglo i očekivati.

- Sada se vidi da smo opravdano zatvorili bazen za korištenje, dok se cijela situacija i oko koncesije i oko samog objekta ne uredi kako treba. Ovaj događaj u neku ruku daje i za pravo gospodinu Bebiću koji se upravo zbog ovakvih stvari, odnosno loše izvedenih radova spori s izvođačima. Stoga bazen i nema uporabnu dozvolu jer tvrtka TIM sport nije platila izvođačima koji zbog toga nisu predali projektnu dokumentaciju.

Bebić je tvrdio kako neki građevinski zahvati i radovi na uređenju interijera nisu izvedeni po pravilima struke te upozoravao na mogućnost ovakvih nezgoda. Mi smo opravilno procijenili da je potrebno zatvoriti bazen kako bi ga otvorili kada se steknu svi uvjeti. Da se u ovom slučaje netko ozlijedio ja bih prvi snosio odgovornost - rekao je Glavan.

Prema njegovim riječima ovaj događaj na bazenu će otvoriti i niz drugih pitanja oko sudbine objekta.

- Sad se vidi pravo stanje stvari. Mi i dalje radimo na tome da se urede odnosi između nas i koncesionara. Uskoro ćemo imati sastanak s Bebićem na kojem ćemo predložiti otkup koncesije, a o ovoj nezgodi očekujem od voditelja objekta cjelovito izvješće. Nelogično mi je da Grad mora izdvajati novac iz proračuna za nove građevinske i druge zahvate na novoizgrađenim objektima, kao što je to u slučaju i bazena i gradskog stadiona jer i tamo ima evidentnih propusta.

Što se tiče članova sinjskog vaterpolo kluba Grad će im osigurati dva puta tjedno prjevoz do splitskog bazena kako bi nastavili treninge. A građani te prvenstveno oporba u gradskom vijeću valjda će sada shvatiti zašto smo bili prisiljeni na nepopularnu mjeru zavtaranja bazena - rekao je na kraju Glavan.

Inače neslužbeno smo doznali da je do urušavanja stropa došlo zbog toga što su tijekom vremena gips ploče otežale zbog kondenzacije usljed vlage i ispravanja u svlačionici pa su pale jer nije bilo žičane konstrukcije koja se u ovakvim zahvatima koristi kako bi se gips-ploče zakačile za betonsku deku iznad tako bile stabilne.Vito Perić / EPEHA
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA