Srijeda, 29.10.2008.

IZABRAN IZVOđAč RADOVA NA IZGRADNJI KOMUNALNE INFRASTRUKTURE 1. FAZE GZ KUKUZOVACNadzorni odbor Gospodarske zone Kukuzovac odabrao je najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje radova na izgradnji komunalne infrastrukture dijela 1. faze Gospodarske zone. Izvođač će biti "Poduzeće za ceste" d.o.o. iz Splita. Radovi se odnose na izgradnju prometnica u dužini od 3,7 kilometara unutar kojih se nalazi sva ostala komunalna infrastruktura kao što su odvodnja, vodoopskrba, elektro i telefonska mreža te javna rasvjeta. Radovi su vrijedni 23 milijuna 784 tisuće 582 kune, s PDV-om.
Izvođač će biti uveden u posao nakon proteka roka mirovanja od 12 dana, a radovi bi trebali biti gotovi u roku od 8 mjeseci.

SKUPšTINA PODUZEćA "AUTOPRIJEVOZ" d.o.o. Sinj

Danas, 29. listopada, će se s početkom u 12 sati održati skupština poduzeća Autoprijevoz d.o.o Sinj. Tematika ove skupštine je izvješće o proteklom radu i i plan i program budućeg rada i aktivnosti ove prijevozničke tvrtke.

RADIONICE I PREDAVANJA U ORGANIZACIJI UDRUGE "NOVI PUT"

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti "Novi put", započela je ciklus interaktivnih predavanja i radionica za učenike šestih razreda osnovnih i prvih razreda srednjih škola s područja Grada Sinja.
Predavanjima i radionicama, u naredna tri tjedna, obuhvatit će se po jedan šesti iz svake osnovne i po jedan prvi razred iz svake srednje škole. Sa svakim će se razredom raditi po tri puta u okviru tjednog sata razredne zajednice.
Projekt "Sinj-grad zdrave mladeži" udruge Novi put provodi se uz potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a izvode ga članovi udruge "Novi put".

STIPE VUGDELIJA KOD GRADONAčELNIKA SINJA DR. IVANA NASIćA

Gradonačelnik Sinja Ivan Nasić danas je s svojim suradnicima dogradonačelnikom Stipom župićem i pročelnikom željkom sesardićem upriličio primanje za boksača Stipu Vugdeliju, člana Boksačkog kluba Sinj. Primanje je organizirano povodom Vugdelijinog osvajanja prvoga mjesta u teškoj kategoriji na Državnom prvenstvu, održanom u Zadru. Pored Vugdelije primanju su nazočili predsjednik kluba Jakov Lovrić i trener Martin Tadić.

OBAVIJEST

"Likomed veterina" započela je s izvođenjem stambene deratizacije u općini Otok. Deratizacija će se obavljati nekoliko dana, polaganjem antikoagulanata prve i druge generacije. Za dodatne informacije zainteresirani građani mogu nazvati broj telefona Likomed veterine 701-400.

SPORT

Sutra, 30. listopada, počinje obilježavanje 10-te godišnjice rada i djelovanja rukometnog kluba Kamičak. Tim povodom u 16.00 sati u sinjskoj športskoj dvorani počet će rukometni turnir na kojem sudjeluju tri ekipe: Karlovac, Split i Kamičak.

Večeras će se u 20 sati u prostorijama NK Junak,na gradskom stadionu, održati redovita godišnja Skupština Nogometnog kluba Junak. Za skupštinu je predloženo 10 točaka dnevnog reda od kojih izdvajamo točku o Odluci o početku preoblikovanja Udruge NK Junak Sinj u športsko dioničko društvo.

Danas, 29. listopada, u 14 sati u Zagrebu će se održati izvanredna izborna skupština Hrvatskog galopskog saveza. Razlog održavanja ove skupštine je neaktivnost u radu dosadašnjeg vodstva Hrvatskog galopskog saveza.

Sutra, 30. listopada, je na rasporedu 12. kolo 3. HNL jug u kojem nogometaši Hrvaca na svom travnjaku dočekuju ekipu Primorca iz Biograda.

KRONIKA 92

PP SINJ, 28.10.2008.g., na području Dicma, sedamdesetsedmogodišnjak je u blizini kuće iz puške pucao prema pticama u namjeri da ih rastjera. Od navedenog je oduzeto više komada vatrenog oružja za koje posjeduje oružne listove. Nakon prekršajne obrade je pušten te mu slijedi PP po čl. 32. Zakona o oružju.
IZVOR: PU SD