Ponedjeljak, 29.10.2007.

"IZBORI 2007."

Počele su radne aktivnosti izbornog povjerenstva u 9. izbornoj jedinici koja obuhvaća Ličko senjsku, Zadarsku, šibensko-kninsku te sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije u čijem sastavu su gradovi i općine s područja Cetinskoga kraja. Sjedište izbornog povjerenstva 9. izborne jedinice je u Zadru, a stalni član povjerenstva je i Nataša Delonga - sudac Općinskog suda u Sinju.

Određena su izborna povjerenstva za gradove i općine. Predsjednik stalnog izbornog povjerenstva za Grad Sinj je Ante Mandac, dok je zamjenica predsjednika Mirjana Vučinović, prvi član povjerenstva je Mira đapić, drugi član Jagoda Matić, zamjenici članova povjerenstva su Ombreta Bareza i Vesna đapić. U izbornom povjerenstvu 9. izborne jedinice za sinjsko područje imenovana je Mirjana Vučinović. Nakon što stranke predaju svoje liste zaključno u ponoć 31. listopada, te po isteku 48 satnog vremena za prigovore i žalbe izborno povjerenstvo iznijet će detaljne upute o pripremi i provedbi izbora uključujući objavu izbornik lista te izborna mjesta gdje će biti biračka mjesta.
Sjedište izbornih povjerenstava za Grad Sinj nalazi se u zgradi Gradske uprave.

Nagrađen pršut tvrtke MEL iz Hrvaca



Tvrtka "MEL-Mesnice Lovrić" iz Hrvaca osvojila je nagradu "Pršut - šampion" na 1. internacionalnom sajmu pršuta (ISAP) što se održavao u Tinjanu u Istri.
Među 18 proizvođača pršuta iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te španjolske MEL je potvrdio kvalitetu dalmatinskog pršuta.
Podsjetimo kako je MEL i na ovogodišnjem sajmu pršuta u Sinju osvojio prvu nagradu, a također je i nositelj pokusne proizvodnje dalmatinskog pršuta koju nadzire znanstvenik svjetskog glasa prof.dr.Romano Božac, čime bi se nagodinu trebalo zaštititi ime i brand «Dalmatinskog pršuta».

BLAGDAN SVIH SVETIH

U povodu blagdana Svih svetih 1.studenoga predstavnici Grada Sinja položit će vijence i zapaliti svijeće kod Središnjeg križa na Gradskom groblju svetog Frane u Sinju i kod spomenika hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu. Sveta misa u čast Svih svetih služiti će se u 10 sati u crkvi čudotvorne Gospe sinjske. Sveta misa zadušica biti će u petak u 10 sati.

SMOTRA FOLKLORA U NEORIćU

Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga, u Neoriću će se održati prva smotra uličnog folklora, u organizaciji Kulturno - umjetničkog društva «Ban Neorić». Cilj organizacije je popularizacija već zaboravljenih derneka.
Program će početi u 11,00 sati, a nastupit će kulturnoumjetnička društva iz Otoka, Radošića, Pakova Sela, Ogorja, Sinja, Vrlike i drugih mjesta, a predstavit će se i diplari te pjevači rere. Cijeli program odvijat će se na ulicama Neorića i neće biti protokolarnog dijela.

SPORT

U jučer odigranom susretu 12. kola susreta 3. HNL -Jug u Opuzenu Neretvanac i Junak igrali su 0:0.

Hrvace su u subotu na svom terenu pobijedile Omiš 3:0, te su tako zadržali čelnu poziciju sa 27 bodova, a na drugom i trećem mjestu su nogometaši Junaka i Dugopolja sa 25 bodova koji se međusobno sastaju u ovu subotu na Gradskom stadionu u Sinju.

U derbiju kola 4. HNL nogometaši OSK-a pobijedili su ekipu Glavica s 4:0, dok su nogometaši Tekstilca u županijskog nogometnoj ligi ostvarili prvu pobjedu pobijedivši u Sinju ekipu Galeba 3:2.

Odbojkašice Sinja poražene su u Makarskoj od domaće Makarske 3:0 u 3kolu druge odbojkaške lige. U ovom rukometnom kolu Cetinka je poražena u Metkoviću od Metkovića 2.

Kamičak je doživio poraz u zadru od Zadra rezultatom 42:46.

Rukometašice Sinja izgubile su na svom terenu od Dalmatinke iz ploča 35:23, dok su jedino rukometašice Cetine ostvarile pobjedu nad ekipom Trogira 27 : 18.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 17 i 30 igra crtani film « Asterix i Vikinzi», a u 20,00 sati prikazuje se američka akcijska komedija «Gas do daske 3». U glavnim ulogama Jackie Chan i Chris Tucker.

SKUPšTINA UDRUGE "STUDENATI CETINSKE KRAJINE"



Udruga "Studenti Cetinske krajine" 27. listopada 2007.godine nakon
dvije godine aktivnog djelovanja održala je prvu redovnu
izbornu-izvještajnu Skupštinu u dvorani kina SD "Stjepan Radić".
Predsjednik udruge i predstavnik Nadzornog odbora podnijeli su
izvješće o dvogodišnjem radu udruge te su donešene izmjene i dopune
statuta udruge nakon čega su održani izbori za članove Upravnog i
Nadzornog odbora. U Upravni odbor udruge izabrani su: Ivan Bota,
Mislav Cvitković, Ivan Domazet, Zrinka Marić, Pavao Pocrnja, Jasmina
Skorup, Ante šušnjara, Ante Vugdelija i Ivan žolo; u Nadzorni odbor
izabrani su: Hrvoje Domazet, Franka Milardović i Stipe Vugdelija.

Dosadašnjem predsjedniku Ivanu Boti studenti su povjerenje dali i kroz
iduće dvije godine, dok je za predsjednicu Nadzornog odbora izabrana
Franka Milardović. Novoizabrani članovi Upravnog i Nadzornog odobra
zahvalili su se članovima na ukazanom povjerenju uz nadu da će
ispuniti njihova i očekivanja svih koji prate rad udruge.