Subota, 29.10.2005.

ODRžANA 13.SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na 13. sjednici Gradskogpoglavarstva razmatralo se 9 točaka dnevnoga reda. Tako je na dnevnom redu sjednicie ponovno bio i novi Pravilnik o socijalnoj skrbi. Prije primjene pravilnika održat će se sastanak sa predstavnicima Centra za socijalnu skrb.
Pravilnik će se primjenjivati od 1.siječnja 2006.godine, a dok ne stupi na snagu socijalno ugroženima će se pomagati na uobičajeni način.

Na jučerašnjoj sjednici razmatran je i novi nacrt pravilnika o odobravanju stipendija studentima s područja grada Sinja.

Gradsko poglavarstvo prihvatilo je prijedlog Ugovora o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata s područja grada. Tajnica Grada, Nataša Poparić, naglašava kako će studentima i učenicima prijevoz od sljedećeg tjedna biti i do 50 % jeftiniji.

Dodajmo kako je Gradsko poglavarstvo na svojoj posljednjoj sjednici odobrilo rad prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima na dan državnog blagdana 1.studenog. Tako će prodavaonice koje su podnijele zahtjev Gradskom poglavarstvu u utorak moći raditi od 7 do 13 sati.

IZLOžBA GLJIVA

Od 10 sati u prostorijama doma mladih u Sinju počela je izložba gljiva u organizaciji gljivarske udruge "Sunčanica", tako posjetitelji mogu pogledati više od 100 vrsta gljiva iz Cetinskoga kraja. Ovo je i prilika da se svi nazočni educirajo o gljivama- ističe za Radio Sinj predsjednik udruge Branko šego.
Gljivarska udruga, inače broji 60 stalnih članova no njihov najveći problem su prostorije, naime nedavno su i izgubili prostor koji im je grad dao ne korištenje.
I Sinjski gradonačelnik Nikola Tomašević posjetio je gljivarsku izložbu te izrazio zahvalnost ljudima koji žele dodatno educirati stanovništvo našega kraja.

UDRUGA "SRMA" POčINJE S RADOM

Uskoro s radom u Sinju počinje udruga za razvoj i jačanje civilnog društva i poboljšanje kvalitete " Srma". Udruga će ponuditi besplatno savjetovalište za građane , centar za civilno društvo i radionice slikanja. Besplatno savjetovalište pružat će usluge psihologa i pravnika.

Roditeljima i djeci osnovnih škola psiholog će pružati savjete svake srijede u Oš Ivana Lovrića, a besplatne pravne savjete građani će moći zatražiti u prostorijama Udruge u Glavičkoj 1 .

Udruga Srma u svom programu ponuditi će i radionice slikanja za djecu i odrasle. Centar za civilno društvo također će djelovati pri ovoj udruzi, a građani i Udruge moći će dobiti informacije o formiranju građanskih incijativa, osnivanju Udruga edukativnim radionicama .

UHBDDR-A ORGANIZIRA POSJET VUKOVARU

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskoga rata organizira putovanje na obljetnicu grada Vukovara. Polazak će biti iz Splita u četvrtak 17. studenoga od 21 sat. Plan organizatora je posjetiti gradove đakovo, Osijek i Ilok. U Vukovaru će predstavnici udruge položiti vijence i zapaliti svijeće pred spomenikom branitelja. Detaljnije informacije i upis zainteresiranih kod predsjednika sinjskog ogranka UHBDDR-a Ante Smolje ili na mobitel 091/539-14-72.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TIJARICI

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i klub dobrovoljnih darivatelja krvi iz Tijarice, organiziraju akciju darivanja krvi u ponedjeljak 31.listopada.
Akcija će se upriličiti u osnovnoj školi Tijarica od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se odazovu ovoj akciji te daruju krv onima kojima je najpotrebnije.

IZLOžBA SLIKA DUBRAVKE BABIć

U Galeriji Galiotović postavljena je izložba slika zagrebačke akademske slikarice Dubravke Babić, naziva "Korida".

KINO DANAS

U sinjskom gradskom kinu večeras od 18 sati možete pogledati američku komediju "Herrbie", dok je američka drama "Cinndarela man" na rasporedu od 20 sati.


SPORT

U košarkaškoj Ligi Ožujsko Alkar gostuje u Zagrebu protiv ekipe Cedevite.
Nogometaši Junaka u sklopu natjecanja 3. HNL - jug u Omišu igraju protiv istoimenog ligaša.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas toplo i sunčano vrijeme sa temperaturaom zraka do 23 stupnja Celzijeva.