Četvrtak, 29.09.2011.

Dan ružičaste vrpce

Klub žena liječenih na dojci Sinj u subotu 1. listopada obilježava u Sinju Dan ružičaste vrpce.

Na sinjskoj Pijaci u subotu će članice i volonterke Kluba od 10-12 sati dijeliti informativne letke građanima. Time će podsjetiti  građane o važnosti preventivnih pregleda i nacionalnog programa mamografskih pregleda.

Već četvrtu godinu Klub žena Sinj priključuje se Nacionalnoj kampanji Dana ružičast vrpce koja će se provesti u više od 40 gradova u Hrvatskoj, a glavni joj je organizator Europa Donna Hrvatska, mreža klubova žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke.

Trilj slavi blagdan Sv. Mihovila



Svečanim misnim slavljem, koje je uz koncelebraciju više svećenika pred nekoliko tisuća vjernika predvodio Tomislav Vukšić, vojni biskup u BiH, u Trilju je jutros proslavljen blagdan Svetoga Mihovila, zaštitnika Župe i Grada.
 Prije svete mise ulicama Trilja održana je procesija u kojoj su bili svećenici i časne sestre, predstavnici lokalnih i županijskih vlasti, policije i vojske, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te brojni vjernici iz Trilja i okolnih mjesta.
Večernja sveta misa služit će se u 18 sati, a predvodit će ju župnik Trilja i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana sjednica Savjet Mreže Udruga Grada Sinja

Savjet Mreže Udruga Grada Sinja danas je održao sjednicu na kojoj je nastavio rad na traženju prostorija za rad udruga i rad na prijedlozima za kriterije za dodjelu proračunskih sredstava udrugama u civilnom društvu i kulturi.

Savjet MUGS-a je početkom rujna donio odluku da Gradu Sinju uputi zamolbu za dodjelom prostorija za rad udruga u bivšoj vojarni Ivaniša Nelipića. Zamolbu je do sada potpisalo i pečatiralo 5 udruga. Udruge koje se žele priključiti inicijativi za dodjelu prostorija udrugama za rad trebaju se javiti koordinatorici Savjeta MUGS-a Dragani Poljak u Galeriju Sikirica ili na broj mobitela 098/9141-741.
...

ATLETIKA: U subotu 12. Vrlička utrka



VRLIKA – maratonac Tihomir Mrkonjić  član AK Žumberak je nakon 8.Brodskog polumaratona, 19. Turopoljske utrke, 14. Sinjskog New Balance polumaratona, 7. Osječkog Hervis polumaratona, 10. Riječkog polumaratona, 11. polumaratona Sveti Duje, 13. polumaratona Jaska, 24. polumaratona Mihanović, 26. Plitvičkog maratona, 5. Fužinskog polumaratona, 2. utrke Zadvarje, polumaratona Topusko, 4.  Modrožanske utrke, 16. Žumberačke utrke, utrke “Crtom bojišnice”, 4. utrke “Solin 2011”, 17. Varaždinskog polumaratona i 11. međunarodne utrke “Voloderska jesen” sa 10.980,64  bodova trenutno vodeći u ukupnom poretku New Balance cestovnog kupa 2011, kojemu je medijski pokrovitelj Sportske novosti. Mrkonjić je nakon ovog kola pretekao Đuru Komlenovića iz GAK Glina koji ima 10.628,50 bodova.

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

...

Prijave za CACT-HR i KUP Sv. Hubert

Kinološka udruga 'Trilj' i Kinološko društvo 'Sinj' uz suglasnost Hrvatskog kinološkog saveza u Trilju organiziraju Županijsko prvenstvo u radu pasa ptičara, ispit rada u polju s odstrelom – CACT-HR i Županijski lovačko-kinološki kup 'Sv. Hubert'. Manifestacija će se održati u subotu, 1. listopada, s početkom u 7 sati na prostorima lovišta LD 'Jarebica' Trilj. Na ispitu mogu sudjelovati psi stariji od 9 mjeseci upisani u Hrvatsku rodovnu knjigu i s položenim ispitom prirođenih osobina. Suci su Nedjeljko Sokol i Vicencije Mrđen.
Svi zainteresirani za sudjelovanje na ispitu mogu se prijaviti na mobitel 098/1733083 Draganu Milanoviću ili 091/4671500 Mladenu Latincu. Okupljanje vodiča sa psima bit će u 7 sati na Gazu.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

U utakmici 7. kola 3. HNL-jug Hrvace su jučer s kliškim Uskokom odigrale 1:1. U solidnoj utakmici poveli su gosti iz Klisa i to pogotkom Aničića na samom početku drugog poluvremena. Klišani vode sve do 75. minute, kada igrač Uskoka Radić postiže autogol za izjednačenje Hrvaca.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tribina 'Kakvu Hrvatsku želimo'



Danas u 18 sati u galeriji Galiotović u Sinju održat će se javna tribina pod nazivom 'Kakvu Hrvatsku želimo'. Tribinu organizira Savez za građansku i etičku Hrvatsku, a predavač je don Ivan Grubišić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Proslava Ružarice u Bajagiću



U Župi Bajagić-Obrovac danas počinje trodnevna duhovna obnova povodom blagdana Gospe od Ružarija, suzaštitnice Župe. U 17 sati je Krunica, a u 17,30 sveta misa koju predvodi fra Ante Bilokapić, župnik u Turjacima.

 Sutra će trodnevnicu predvoditi fra Ivan Norac Kljajo, župnik u Gali, a u subotu fra Dalibor Grčić, župnik u Otoku. U subotu u 16,30 je sveta ispovjed za sve štovatelje Gospe Ružarice.

Vanjska proslava blagdana je u nedjelju, 2. listopada. Procesija i sveta misa počet će u 10,30 sati. Svečano misno slavlje predvodi i propovjeda fra Ante Čovo, župni vikar u Sinju.

IZVOR: WWW.FERATA.HR