Srijeda, 29.09.2010.

Reagiranje na odgovor Nataše Poparić na priopćenje HSLS-a

Nakon priopćenja SDP-a priopćenjem se danas, 29. rujna, oglasio vijećnik HSLS-a Dragan Podrug: "Svi koji poznaju predjednicu sinjskog SDP-a Natašu Poparić znaju da istinoljubivost nije jedna od njenih vrlina. Potvrda tome je njen jučerašnji odgovor na priopćenje HSLS-a. Ovom ću prilikom demantirati neistine iznesene o meni osobno....

Blagdan sv. Mihovila

Danas, 29. rujna, je blagdan svetog Mihovila,koji se na posebno svečan način obilježava u Trilju i Dugopolju. Svečano misno slavlje i procesuju u Trilju predvodio je provincijal dr.fra Željko Tolić. Od 18 sati bit će sveta misa i blagoslov djece. Večeras u triljskoj sportskoj dvorani od 19 sati  održat će se koncert na kojem će nastupiti ženska klapa “Ankora“ sastav “Kristali“ i Miroslav Škoro.

Na blagdan svetog Mihovila svečano misno slavlje  u Dugopolju predvodiO je don. Tomislav Čubelić župnik S.Duje u Splitu. U poslijepodnevnom dijelu programa KUD Pleter i njihovi gosti u središtu Dugopolja održat će prigodni kulturnoumjetnički program.

Svake godine 29. rujna, na blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policije, hrvatska policija i Ministarstvo unutarnjih poslova RH obilježavaju svoj dan. Predstavnici sinjske PP obišli su sva  grobna mjesta na području Cetinskog kraja gdje počivaju  hrvatski policajci poginuli u Domovinskom ratu. Tijekom jutra  posjetili su bolesne i starije sugrađane koji se nalaze u samostanu kod sinjskih časnih sestara i najmlađe u dječjem vrtiću Blagovijest, te im udijelili prigodne poklone.

                                                     
U Trilju se održava tradicionalni dvodnevni sajam i dernek povodom blagdana sv.Mihovila, pa je otežan promet  kroz Trilj. Vozačima koji prometuju kroz Trilj preporučuje se  oprez, a onima u tranzitu da koriste alternativne ceste. Do 20,00 sati bit će zabranjen promet teretnim vozilima kroz grad Trilj, državnim cestama D 60 Trilj–Imotski i D 220 Trilj-Kamensko.

Svečana priprava za Gospu od Ružarja

Svečana priprava za Gospu od Ružarja  počinje u župi Bajagić-Obrovac. Trodnevna duhovna obnova započeti će sutra, 30. rujna, od 17,00 sati krunicom i svetom misom koju će predvoditi don. Jozo Gojsalić župnik Biteli

Promocija knjige admirala Davora Domazeta Loše

Sutra, 30. rujna, će se u Alkarskim dvorima s početkom u 19 sati u organizaciji Matice Hrvatske održati promocija knjige admirala Davora Domazeta Loše “Domovinski rat 1991.-1995. strateški pogled“.

Kino danas

Premijera filma „Velike stijene“ našeg sugrađanina Bore Leja bit će  samo danas, 29. rujna, u 20 sati. Cijena ulaznice je 15 kuna.

Sport

U susretu 7. regionalnog kup između amaterskih nogometnih reprezentacija Hrvatske i Walesa odigranom na sinjskom Gradskom stadionu Hrvatska selekcija pobijedila je goste 6-3.

Jučer je na boćalištu Gaz održan tradicionalni boćarski turnir na kojem je nastupilo 12 ekipa. Pobjednik turnira ekipa Salone, drugi je Trilj, treće mjesto Potravlje, a četvrto je Kijevo.

Obavijest iz "Vodovoda i čistoće"

Zbog radova ne vodovodnoj mreži sutra, 30. rujna, od 9 do 13 sati bez vode će biti potrošači u Ćurlinima, Vukovićima, ulici Vlahe Bukovca, ulici Ivana Meštrovića, oko Boke i zaseok Šušnjare. Iz "Vodovoda" napominju potrošače da se opskrbe potrebnim količinama vode.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenegetskim postrojenjima sutra, 30. rujna, od 9 do 14 sati  bez isporuke električne energije će biti porošači na području Zelova.

10. Ferata

Od danas, 29. rujna, možete pročitati novi, 10. broj,  sinjskog online tjednika Ferata.

Priopćenje za javnost vijećnika Mira Bulja

Tijekom jučerašnjeg dana službeno sam predao zahtjev  u proceduru Odboru za društvenu djelatnost Gradskog vijeća grada Sinja o poništenju odluke koje je isto donijelo dana 21.09.2010 .god. o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata u školskoj /akademskoj 2010/11 godini. Razlog je  pogodovanje tvrtci Autoprijevoz koja ima obavezu iz društvenog ugovora između Autoprijevoza i Grada Sinja od 30. 11.2006.god.  sufinancirati prijevoz učenika u visini od 20% od komercijalne cijene karte. ...

"Sinj-grad zdrave mladeži“

Provedba aktivnosti u okviru projekta „Sinj-grad zdrave mladeži“ i „Znanjem i športom protiv ovisnosti u školama Cetinskog kraja“.
Udruga za prevenciju ovisnosti „Novi put“ uz potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti započela je s aktivnostima projekta „Sinj – grad zdrave mladeži“.
U tijeku je provedba slijedećih aktivnosti:...