Utorak, 29.09.2009.

Obavijest

UDRUGA OBITELJI S čETVERO I VIšE DJECE CETINSKOG KRAJA organizira u Gradskom kinu u Sinju 2. listopada s početkom u 19 sati tribinu: Poslanje obitelji u građanskom društvu. Predavači su: Dr.med. Petar-Krešimir Hodžić-voditelj Ureda HBK za obitelj, Ivica Relković- predsjednik udruge HOD i utemeljitelj Radio Marije i dipl.prav. Mate KnezovićObavijest

Udruga Srma organizira 7. akciju prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju u Vrlici.
Prikuplja se zimska odjeća i obuća: sportske trenirke, pamučne majice, zimska obuća ravnih potplata, posteljina, ručnici, donje rublje, čarape.
Za potrebe rada Sinjskog pučkog kazališta prikuplja se svečana odjeća i obuća, šeširi, torbice, te otkačena i neobična odjeća i obuća.
Odjeća i obuća prikuplja se u gradskom kinu, istočni ulaz, prostorije Sinjskog pučkog kazališta od 5.10. do 23.10. Prikupljanje se obavlja u vremenu od 10 - 12 sati ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom, a utorkom i četvrtkom od 17 - 19 sati.

Blagdana Svetog Mihovila

Danas je blagdan Svetoga Mihovila, koji se slavi u Trilju i Dugopolju.
Svečano misno slavlje s procesijom u Trilju predvodio je dr don Ivan ćubelić, generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije. Večernja sveta misa bit će u 18,00 sati.

Povodom blagdana Svetoga Mihovila, koji je u Trilju ujedno i dan Grada, u Trilju se održava tradicionalni sajam i dernek. Zbog toga je danas otežan promet kroz Trilj. Vozačima u tranzitu preporučuje se izbjegavanje državnih cesta D 60 i D 220 kroz Trilj.

U 12,00 sati u Trilju će se upriličiti svečano otvaranje i blagoslov novoizgrađene mrtvačnice na mjesnom groblju. Radove, vrijedne oko 450 tisuća kuna, financirao je Grad iz svog proračuna.

Vjerska svečanost povodom blagdana Sv. Mihovila u Dugopolju počela je u 10 sati procesijom. Svečanu svetu misu predvodi dr. don Josip čorić. Nakon svete mise bit će polaganje vijenaca poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama za domovinu Hrvatsku na središnjem križu groblja u Dugopolju.

Dugopolje će danas posjetiti posebni izaslanik francuskog veleposlanika u RH, šef francuske ekonomske misije Jean-Franois Mirailles, koji će obići i Visoku poslovnu školu Minerva u kojoj djeluje međunarodna francuska škola.

U 17,30 sati u Dugopolju će početi pučko veselje mimohodom folklornih skupina od Balića duba, a nastavit će se kulturno - umjetničkim programom u 19,00 sati na trgu Dr.Franje Tuđmana.

Obavijest

Na vrličkom području počela je berba ovogodišnjeg uroda jabuka. Procjenjuje se da bi urod za tržište mogao biti oko 200 tona. Iako je desetak proizvođača i ove godine postiglo vrhunski kvalitetu, osiguran je plasman samo za dio uroda. Predsjednik udruženja proizvođača jabuka Mićo Klepo kazao nam je da postoji mogućnost kupnje jabuke na terenu, po cijenu od 4 kune. Informacije na mob: 098 982 27 54.

Nezavisni sinjski vijećnik Miro Bulj danas će uručit vijećnicima Skupštine SD županije zahtjev za daljnjim radom rodilišta i stacionara i peticiju za ostanak rodilišta

Na sjednici županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije nezavisni sinjski vijećnik Miro Bulj vijećnicima će uručiti zahtjev za daljnjim radom rodilišta i stacionara i peticiju za ostanak rodilišta koju je potpisalo više od pet tisuća građana. Na današnjoj sjednici, koja je počela u 12,00 sati, bit će podnesen izvještaj o stanju u Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Kronika 92

U sudaru osobnog vozila i motocikla, sinoć nakon 20,00 sati na državnoj cesti D 220 u Trilju, teže tjelesne ozljede, koje nisu opasne po život, zadobio je 24 - godišnji motociklist. Zbog prijeloma ruke i noge zadržan je u KBC-u Split.

Obavijest

Zbog radova na vodovodnoj mreži sutra od 8,00 do 14,00 sati doći će do prekida u snabdijevanju vodom na području Grada Sinja. Bez vode će biti potrošači u ulicama Put Pazara i šimunova Milinovića, te caffe bar Tendi. Iz "Vodovoda i čistoće" mole potrošače da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode.

Otuđili bijelu tehniku

U vremenu 26./28. rujna, u mjestu Sićane na sinjskom području, za sada nepoznati počinitelji nasilno su ušli u prodavaonicu bijele tehnike odakle su otuđili raznu bijelu tehniku. Pričinjena je veća materijalna šteta. Policija traga za počiniteljima.
IZVOR: PU SD