Ponedjeljak, 29.09.2008.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

U organizaciji Matice Hrvatske iz Sinja i triljskog Gradskog poglavarstva sutra, 30. rujna, će knjigu "Otrgnuta tišina" predstaviti triljska spisateljica Irena Grubišić-čabo. Predstavljanje će biti u Gradskoj knjižnici od 19.30 sati.

BLAGDAN SV. MIHOVILA I DAN GRADA TRILJA


FOTO: Filip Ratković
Danas, 29. rujna, blagdan je Svetoga Mihovila Arkanđela, koji se u Trilju slavi kao kao Dan Grada. Predstavnici Grada jutros su položili vijence ispred spomenika Svetoga Mihovila. Svečanu svetu misu ispred crkve predvodio je monsinjor Joško šantić, generalni vikar vojnog ordinarijata. Večernja sveta misa bit će u 18,00 sati.

VIJESTI IZ TRILJA

U Trilju se danas održava tradicionalni sajam i dernek, na kojem sudjeluje stotinjak izlagača. Očekuje se da će sajam u dva dana posjetiti nekoliko tisuća posjetitelja. Triljski sajam jedan je od najstarijih u Hrvatskoj, a nekada je bio poznat po bogatoj ponudi stoke. Večeras u 20,00 sati najavljen je vatromet.

DAN OPćINE DUGOPOLJE

Sveti Mihovil slavi se i kao Dan općine Dugopolje. Procesiju i svečanu svetu misu jutros je predvodio prof. dr. don Ivan Bodrožić. Program proslave Dana Općine Dugopolje nastavio se danas na školskom športskom centru Hrvatski domoljub. Na programu su potezanje konopa, mimohod folklornih skupina, program Dječjeg vrtića Maslačak i priredba učenika Oš Dugopolje, te pučka veselica na kojoj će nastupiti kulturno - umjetnička društva i mladi dugopoljski pjevači.

DAN POLICIJE

Današnji dan slavi se i kao Dan policije. Na Centralnom križu gradskog groblja Lovrinac izaslanstvo Policijske uprave splitsko-dalmatinske položilo je vijence u sjećanje na sve poginule i umrle pripadnike policije.
Do 14.00 sati na parkingu uz športski centar Gripe održavat će se prezentacija policijske tehnike i promidžbenog materijala, kojima će se djecu i građane upoznati s radom Policijske uprave.

PRIOPćENJE ZA JAVNOST HNS-LIBERALNI DEMOKRATI, PODRUžNICA SINJ

Priopćenjem za javnost oglasila se Hrvatska narodna stranka- Liberalni demokrati, podružnica Sinj. U priopćenju se kritizira rad sinjske vlasti: koalicije HDZ - HSLS. Između ostalog HNS piše kako su HDZ i HSLS nastavili politiku propale koalicije Preporod kojom je vladao zamjenik gradonačelnika Snježan šentija i tadašnji gradonačelnik Nikola Tomašević bez koalicijskih partnera HNS - SDP.
Sinjskoj vlasti HNS zamjera usporavanje razvojnih projekata i rasipnu potrošnju proračunskih sredstava; između ostaloga kašnjenje radova u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, nepreuzimanje vojarne Ivaniša Nelišića, preuzimanje Bazena na teret Gradskog proračuna, nepristizanje državnih i županijskih sredstava, te neizgradnju Oš Fra Pavla Vučkovića za koju je izrađena projektna dokumentacija.

OBAVIJEST ZA UčENIKE S PODRUčJA OPćINE HRVACE

Učenici 3. i 4. razreda srednjih škola s područja Općine Hrvace, najkasnije do 1. listopada, trebaju dostaviti traženu dokumentaciju kako bi ostvarili pravo na besplatan prijevoz. Dokumenti se primaju do srijede od 8,00 do 15,00 sati. Oni koji naknadno donesu dokumente, neće ostvariti pravo na besplatan prijevoz.

OBAVIJEST

Zbog proslave blagdana Svetoga Mihovila i održavanja tradicionalnog derneka, kroz Trilj se danas očekuje otežan promet vozilima, državnim cestama D 220 i D 60. Mole se vozači u tranzitu da koriste alternativne pravce, a gosti da vozilima ne ulaze u centar grada.

SPORT

U susretu 7. kola 2. HNL Junak je u subotu na svom travnjaku odigrao neriješeno sa Slavoncem iz Starih Perkovaca 1:1.
Nogometaši Hrvaca pobjedili su na gostovanju u subotu Val u Kaštel Starom 3:0 u susretu 7. kola 3. HNL jug.

Jučer su igrani susreti 4. kola 4. HNL-jug. OSK je s visokih 7:1 pobijedio na svom terenu ekipu Postira Sardi.
Nogometaši Glavica poraženi su u istom natjecanju od Slavena u Grudi 3:1.

Jučer su igrani susreti 3. kola županijske nogometne lige. čaporice-Trilj na svom travnjaku u Trilju odigrali su 2-2 s Poljičaninom iz Srinjina. Dok su nogometaši Tekstilca poraženi u Trgogiru od domaće Croatie 6:1.

Rezultati utakmica 3. kola prvenstva Udruge za mali nogomet:
Opća opasnost-Best Ozzy Blaškam 3:7
Suhač komerce-Sutina 4:4
šD Dicmo-Brnaze 3:3
Torcida-CB Johnny - Azra 1986 2:4
šD Branitelj-CB Roda 4:1
Iko Promet-Cetina 3:3


Ovog vikenda igrani su i drugoligaški rukometni susreti. Rukometaši Cetinke na gostovanju su pobijedili Biograd 30:26. Kamičak je sinoć bio uspješan na gostovanju u metkoviću gdje je pobijedio Metković-2 33:32.

Rukometašice Sinja poražene su u Trogiru od Trogira-2 rezultatom 32:25. Cetina je u gostima kod Metkovića izgubila 45:24.