Četvrtak, 29.09.2005.

SINJ-SPLIT 20 KUNA!

"Promet" Sinj je, kako je i najavio vlasnik poduzeća za prijevoz putnika, od danas je povisio cijene svojih usluga. Tako su od danas cijena putne karte od Sinja do Splita stajati 20 umjesto dosadašnjih 15 kuna, za pet kuna povisila se i cijena karte od Sinja do Knina i od danas iznosi 30 kuna. Cijene četiriju prigradskih linija poskupjele su po dvije kune. Nepromijenjena cijena vozne karte ostaje do daljnjega na relaciji Sinj-Zagreb, a iznosi 112 kuna.

DAN OPćINE DUGOPOLJE

Općina Dugopolje slavi dane svoga zaštitnika svetoga Mihovila. U 10 sati počela je svečana misa i procesija koju predvodi don Ante Mateljan. Od 17 sati najavljen je mimohod folklornih skupina kod Balića Duba, nastavak programa je od 18 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana, s priredbom i pučkom feštom u kojoj nastupaju članovi KUD-a "Pleter" i njihovi gosti.

Na dan svetoga Jeronima koji je suzaštitnik Dugopolja, a obilježava se sutra, vjerska središnja svečanost počinje od 10 sati također procesijom i svetom misom koju će predvoditi i propovjedati don Miro šestan.

TEšKA PROMETNA NESREćA U TURJACIMA

Teška prometna nesreća dogodila se jutros u 1,30 na dionici državne ceste D-60 Brnaze-Trilj u mjestu Turjaci gdje je došlo do slijetanja motocikla sa ceste. U nesreći je smrtno stradao Luka Jukić, dok je njegov brat Stipe jukić sa teškim ozljedama prebačen u kliničku bolnicu Split i van je životne opasnosti. Očevid je izvršio istražni sudac Marko Brdar, sudski vještak za cestovni promet Ivo Filipović Grčić te djelatnici policijske postaje Sinj.

DAN GRADA TRILJA

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Trilja obilježen je Dan grada Trilja. Sjednici su nazočili brojni gosti, od pomoćnika ministra gospodarstva Ivana Bračića, dožupana Anđelke Vuko i Luke Brčića do čelnika susjednih gradova i općina, prestavnika Crkve, MUP-a i udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Gradonačelnik Jozo Sarač podsjetio je na projekte Grada koji su uspješno dovršeni ili su u fazi dovršetka, kao vodovod i kanalizacija, odvoz otpada, asfaliranje nerazvrstanih cesta i ostalo. Posebno je zadovoljan poslovanjem tvornice «Cetinka» i njenim novim vlasnikom i nada se da će i SMS uskoro početi sa radom u novom pogonu.

Pomoćnik ministra gospodarstva Ivan Bračić je istaknuo odličnu suradnju sa Splitsko-dalmatinskom županijom kroz razvojne projekte kojima je cilj razviti gospodarstvo i poticati ljude da ostanu i rade na ovim područjima.

Na sjednici su uručene i nagrade Grada Trilja. Osobne nagrade uručene su don Marinu Matijaci i fra Mili Maroviću, a kolektivne nagrade dobili su Triljske mažoretkinje i Dječji vrtić Trilj.

KRALJICA LJEPOTE SPLITSKO-DALMATINSKE žUPANIJE HELENA RADE

Na izboru za Kraljicu Splitsko-dalmatinske županije, koji se sinoć održan u triljskoj sportskoj dvorani, a sve u organizaciji Siniše Vucei njegove supruge Helena Rade 22-godišnja Solinjanka izabrana je za Kraljicu naše županije. Prva pratilja je Petra Kaćunko, a druga pratilja je Katarina Kavain. Titulu Miss šarma ponijela je Marija Bralić, a Miss fotogeničnosti Anica Grgić. U glazbenom programu sudjelovali su Alka Vuica, Vlado Kalember, Nenad Vetma, Suzana Bratin i Ana Rucner, a voditeljski dvojac bio je Ana Sasso i Denis šabić.