Srijeda, 29.09.2004.

DANI SV. MIHOVILA U TRILJU

Bože hvala ti ! Danas crkva slavi blagdan nebeskog zaštitnika sv. Mihovila arhanđela. Grad Trilj danas posebno slavi blagdan svoga zaštitnika Svetoga Mihovila, ujedno i Dan grada. Središnja vjerska proslava bit će u 10,00 sati kada će početi procesija ulicama Trilja. Svečanu svetu misu predvodit će i propovijedati monsinjor Ratko Perić, biskup mostarski.

Ovih dana promovirana je prva turistička brošura Turističke zajednice Trilj, koja je izdana u 7 tisuća primjeraka, a osim na hrvatskom tiskana je na još 3 jezika. Inače, na triljskom području posljednih godina sve je više zainteresiranih za razvoj seoskog turizma.

Danas se održava tradicionalni robno- stočni sajam s iznimno velikom ponudom.
Zbog ovog blagdana danas, očekuju se gužve u prometu na državnoj cesti 220 Trilj - Kamensko, i D - 60 Brnaze - Trilj - Imotski, koje prolaze samim središtem Trilja, gdje se održava robni sajam.

Iz policijske uprave splitsko - dalmatinske mole vozače da koriste alternativne pravce kako bi se izbjegle gužve i zastoji, te nepotrebna čekanja u kolonama na prilazima Trilju i u samom gradu.

Na blagdan svetoga Jeronima, u četvrtak, svete mise u triljskoj crkvi služit će se u 7,30 sati i u 10,30 sati.

U triljskoj Gradskoj knjižnici otvorena je izložba slika Vladimira Medanića. Još danas i sutra u triljskoj osnovnoj školi, u vremenu od 8 do 19 sati, može se pogledati izložba slika triljske likovne udruge Tilurium.

Povodom blagdana Sv. Mihovila i Dana Policije, predstavnici Policijske uprave splitsko - dalmatinske jutros su na Centralnom križu gradskog groblja položili vijenac i upaliti svijeću u sjećanje na sve preminule pripadnike policije. Nakon toga obišli su grobove gdje su sahranjenji djelatnici Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

VRIJEME

Prevladava sunčano. Tijekom dana puhat će zapadnjak i jugozapadnjak. Temperatura zraka bit će do 25 stupnjeva C.