Subota, 29.08.2015.

Izložba improviziranog oružja iz Domovinskog rataVečeras u 20 sati u galeriji Galiotović otvara se zanimljiva izložba oružja koje je korišteno u Domovinskom ratu.

Riječ je o dvadesetak eksponata iz kućne radionice g. Ante Lišnića, koji su unaktni primjerci rađenog i prerađivanog oružja i oruđa nastalog u početcima agresije na RH. Njegov ‘proizvodni program’ se sastoji od više prerađenih pištolja i revolvera, te oružja koje je oteto od neprijatelja. Po svojoj zamisli tako je preuredio inačicu poznatog ‘Kalašnjikova’ sa spojenim spremnicima streljiva i povećao njegovu vatrenu moć sa 30 na 60 metaka, napravio bacač granata i bomba čijih 300 metara daljine nije bilo za podcijeniti, kao i niz drugih inovacija.

Izložba će biti popraćena i s desetak panoa ratnih fotografija koje će organizator ove izložbe UHB Veterani 126. brigade postaviti s članovima Foto-video udruge Sinj.

Ova prezentacija ima i željenu poruku prema mnogim akcijama MUP-a RH u prikupljanju vatrenog oružja i njegovu stavljanju pod kontrolu tako da bi ova Antina izložba trebala pridonijeti i probuditi svijest u onih koji još imaju neregistriranog oružja i minsko -eksplozivnih sredstava u svojim domovima da ga predaju našoj policiji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Veterani četvrte osvojili memorijalni turnir ‘Mate Munivrana’ u Gali


Na sportskom centru na Krenici u središtu Gale jučer je održan 5. memorijalni malonogometni turnir ‘Mate Munivrana’, u čast i spomen poginulom hrvatskom vitezu u Domovinskom ratu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Split: Sastanak načelnika općina

Kako bi se zajedničkim snagama uključili u borbu za što bolji ali i efikasniji model upravljanja održan susret načelnika općina koji je inicirala Udruga općina u Republici Hrvatskoj. Domaćin skupa uz zamjenika župana Luku Brčića bio je načelnik općine Šolta Nikola Cecić – Karuzić, koji je u jedno i predstavnik članova udruge za Splitsko – dalmatinsku županiju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR