Srijeda, 29.08.2012.

Aktivirao se požar kod Alebića kule

Požari na području Općine Hrvace, koji su izbili u ponedjeljak kod Peruće i kod Satrića, još su aktivni, no pod kontrolom su gasitelja, koji vrše sanaciju terena.
Požarom kod Peruče, koji je izbio u ponedjeljak oko 9,30 sati u blizini hidroelektrane, zahvaćeni su nisko raslinje, borova i hrastova šuma. Opožareno je oko 40 hektara površine. U gašenju su sudjelovala četiri Canadaira, Javna vatrogasna postrojba Split, DVD-i Sinj, Solin, Split, Trilj i Dicmo, izvanredna dislokacija iz Primorsko-goranske, Zadarske, Istarske i Dubrovačko-neretvanske županije s ukupno 88 vatrogasaca i 21 vatrogasnim vozilom. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest učenicima osnovnih i srednjih škola

Na temelju čl. 12.  Pravilnika o socijalnoj skrbi Grad Sinj će i ove godine sufinancirati kupnju obveznih udžbenika za osnovne i srednje škole učenicima iz obitelji s prebivalištem na području grada Sinja čiji prihod, u mjesecu prije podnošenja zamolbe, ne prelazi iznos od 700,00 kn po članu i ne  mogu ostvariti ovakvu pomoć po nekoj drugoj osnovi.
Sredstva za ovu namjenu osigurana su u proračunu. Dodjela novčanih sredstava za sufinanciranje kupnje udžbenika provodit će se prema Odluci Socijalnog vijeća Grada Sinja.
Obrazac za podnošenje zamolbe kao i ostale informacije glede subvencije zainteresirani mogu dobiti u Uredu grada (tel.708-608 i 708-620) tijekom radnog vremena.
Zamolbe se predaju u pisarnicu Grada Sinja osobno ili poštom najkasnije do 21. rujna 2012. godine.
IZVOR: WWW.SINJ.HR

Obavijest o zatvaranju graničnog prijelazaObavještavamo građane   da će Hrvatske ceste  29. i 30. kolovoza 2012. godine  izvoditi radove na državnoj cesti D 39 koja vodi u pravcu GP Aržano-Prisika. Zbog radova promet preko MNCGP (graničnog prijelaza) "Aržano-Prisika" službeno će biti zatvoren s obzirom da navedena prometnica nema alternativnih pravaca. Stoga apeliramo na vozače da koriste najbliži granični prijelaz "Kamensko".
IZVOR: PU SD