Ponedjeljak, 29.08.2011.

ZVONKO BUŠIĆ: Povlačim se iz politike!



ZAGREB – Prije tri godine izašao sam iz američkog zatvora, sretan što se vraćam domovini, u slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Na žalost, sreća nije dugo trajala, jer sam zatekao katastrofalno stanje. Bilo je očito da političke elite naš narod i državu vode u propast. Jasno je da nisam mogao ravnodušno gledati kako se urušava naša netom stvorena država, to više što sam iza sebe imao vrlo težak i mukotrpnom borbom ispunjen život. Opširnije...

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Sinjske dječje alke 2

Protekloga vikenda u Sinju i okolnim naseljima održano je nekoliko dječjih alki.
Najstarija među njima je 68. Marića dječja alka. Slavodobitnik Marića dječje alke sa sedam punata je alajčauš Didova dika, desetogodišnji Ivan Vidić, koji je pobijedio i Baru. Čoju je odnio Kompa – Dujo Talaja. Nakon dječje Čoje u subotu je u Marića održana prva povijesna ženska alka. U konkurenciji devet alkaruša pobjedu je, s osam punata, osvojila alkaruša Mara, supruga pravog alkara Dušana Ivandića koji je u čast prve osvojene alke u obitelji sve nazočne počastio pršutom. Sinoć je, nakon natjecanja za dječju alku, održana veteranska alka u kojoj je pobijedio alajčauš Dudek – Gabrijel Benja.

Slavodobitnik 11. Lučke alke je jedanaestogodišnji alkarić Dario Krstić, koji je osvojio 9 punata. Pobjednik Bare i Čoje su Jakov Erceg i Tomislav Ajduković.

Slavodobitnik 18. Dječje alke Bazana – Male alke Bore Leeja je Stipe Bazina, koji je do pobjede došao skupivši 10 punata, nakon pripetavanja s Antom Vrdoljakom Colom, pobjedikom Bare. Dario Župa odnio je Čoju.

Slavodobitnik jubilarne 15. Alke Baljkov most je devetogodišnji Ante Delić sa sedam punata. Baru je osvojio Dujo Filipović Grčić s osam punata, a Čoju Luka Pervan također s osam punata.

Održavanje dječjih alki dokaz je kako Sinjani od malih nogu njeguju ljubav prema Sinjskoj alci. Vrijedi napomenuti kako su slavodobitnici dobili vrijedne poklone, a baš kao i u velikoj alci cijela obitelj sudjeluje u pripremama alkarića za natjecanja.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vrličanima besplatni udžbenici

Grad Vrlika i OŠ Milana Begovića i ove su godine osigurali besplatne udžbenike za oko 180 osnovnoškolaca. Naime, već nekoliko godina učenike vrličke škole prvoga dana nastave na školskim klupama dočekuju kompletni udžbenici.
 Riječ je uglavnom o korištenim udžbenicima koje su prošlogodišnji osnovnoškolci po završetku školske godine ostavili u školi, a udžbenike koji nedostaju, kao i radne bilježnice, kupio je Grad Vrlika. Ove godine za nabavku udžbenika Grad je izdvojio oko 64 tisuće kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Fešta u Gali

Sinoć je uz izvor Krenice u Gali u organizaciji KUD-a Krenica održana večer folklora, pod nazivom 'Oj Krenico ko te ne bi pio, kod tebe me dragi zamirio'.
U programu, koji je trajao do 2 sata iza ponoći sudjelovalo je osam folklornih skupina iz Hrvatske i BiH. Više stotina posjetitelja uživalo je u tradicionalnim plesovima, pjesmama i folklornoj baštini Dalmacije, Hercegovine, Livna i područja Velike Gorice. U zabavnom dijelu programa nastupio je EPP band iz Splita. Posjetitelji na Krenici uživali su i u bogatoj gastronomskoj ponudi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Utakmice četvrtfinala turnira na male branke 'Dani Alke i Velike Gospe' - Sinj 2011, koji je organizirala Udruga za mali nogomet Sinj, igrane su sinoć. Donosimo rezultate:
Borčevo - Pekara Šaribok 4:2
Brnaze - Š.D. Branitelj 3:1
Torcida C.B. Litre – Surferi 4:4 (penali 5:4)
Suhač commerce - Neredni 1950 3:3 (penali 4:5)

Danas su na rasporedu polufinalne utakmice:
20:30 h Torcida C.B. Litre - Borčevo
21:25 h Brnaze - Neredni 1950

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na većini cesta vozi se bez poteškoća i uz povoljne vremenske uvjete. Kraći su zastoji mogući kraj turističkih središta duž Jadranske magistrale (D 8) i Istarskog ipsilona, vozače stoga molimo za strpljenje.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog radova su zatvoreni:
- na čvoru Nova Gradiška izlaz iz smjera Zagreba i ulaz prema Slavonskom Brodu,
- na čvoru Slavonski Brod-zapad izlaz iz smjera Lipovca i ulaz prema Zagrebu.

Zbog razminiranja, zatvorena je državna cesta D 504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo do 18:00 sati. Vozila se propuštaju svakoga sata po 15 minuta.

Usporeno se vozi uz privremenu prometnu signalizaciju na dionici državne ceste D66 Barban-Most Raša.
IZVOR: HAK
...