Subota, 29.08.2009.

ODRžAN TURNIR U ODBOJCIUdruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put jučer je 28. kolovoza 2009. godine s početkom u 10:00 h u Oš Marka Marulića u Sinj u okviru svog projekta "Sinj - grad zdrave mladeži" održala turnir u odbojci za djevojčice u uzrastu od V. do VII. razreda u suradnji sa ženskim odbojkaškim klubom Sinj.
Projekt se provodi ove školske godine u svim obrazovnim ustanovama na području Grada Sinja i Cetinske krajine,a dobio je financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i ureda Vlade za suzbijanje zlouporabe opojnih droga.
U turniru je sudjelovalo ukupno oko stotinjak djece grupiranih prema školama iz kojih dolaze.
Rezultati su bili slijedeći:

4. mjesto osvojila je Oš Ivana Mažuranića
3. mjesto osvojila je Oš Ivana Lovrića
2. mjesto osvojila je Oš Fra Pavla Vučkovića
1. mjesto osvojila je Oš Marka Marulića

Natjecatelji su pored osvojenih pehara i medalja dobila promotivne materijale s logom Udruge Novi put.

OBAVIJEST

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima u ponedjeljak, 31. kolovoza, će bez struje biti potrošači na području sljedećih naselja: Karakašica, Jasensko, čitluk, Bajagić, Priorica, čačijin dolac, Bili Brig, Krč, Rumin, Bitelić, Vučipolje, Dabar i Zasiok. Oni će bez struje biti od 7,15 do 8,30 sati. Potrošači u čitluku, od škole do Vidića, bez struje će biti do 10,30.

SINJSKIM SREDNJIM šKOLAMA ISKLJUčENA VODA

Sinjske srednje škole do daljnjega su bez vode. Kako smo javljali, komunalno poduzeće Vodovod i čistoča u četvrtak je dvije škole, Gimnaziju Dinka šimunovića i Srednju strukovnu školu Ruđera Boškovića, te školsku sportsku dvoranu, koje koriste isto mjerilo za vodu, isključilo s vodomreže. Razlog tome je dvogodišnji nepodmireni dug od oko 117 tisuća kuna.
Dožupan Luka Brčić ostao je iznenađen kada smo mu priopćili ovu informaciju. Kazao nam je kako u županiji nisu upoznati s ovim problemom, te da županija sve svoje tekuće obveze podmiruje na vrijeme.
Ravnatelj Gimnazije prof. Marko Duvnjak također nam je kazao kako škole redovito podmiruju svoj dio obveza. No, problem je, kaže, potrošnja vode u sportskoj dvorani kojom se koriste športski klubovi. Taj bi dug, kaže ravnatelj Duvnjak, trebao podmiriti Grad Sinj.
Gradonačelnik Ivica Glavan kazao nam je kako će u ponedjeljak provjeriti kakve su obveze Grada prema sportskoj dvorani, te da će sukladno tome pristupiti rješenju problema.

OBAVIJEST


FOTO: Filip Ratković

Grad Trilj dodijelit će jednokratnu novčanu pomoć za kupnju udžbenika osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Novčana pomoć će dobiti oni kojima prihodi po članu obitelji ne prelaze 800 kuna, a pravo na pomoć ne ostaruju prema nekoj drugoj osnovi. Bez obzira na visinu primanja pravo na novčanu pomoć imaju i obitelji s troje i više djece koja su na redovnom školovanju. Novčani iznos kojim će se sufinancirati kupnja udžbenika utvrdit će se naknadno. Zahtjevi se podnose do kraja rujna, u Upravni odjel Grada Trilja. Prilikom podnošenja zahtjeva potrebno je priložiti dokaze o broju članova domaćinstva i primanjima, potvrdu škole o upisu u odgovarajući razred u predstojećoj školskoj godini, te presliku računa roditelja na koji će biti izvršena uplata.

OBAVIJEST

Danas, 29. kolovoza, se održavaju natjecanja za čoju Dječjih alka u Brnazana u naselju Marić te u sinjskim četvrtima Bazana, Luka i Baljkov most. Natjecanja počinju u 17,30, odnosno u 18 sati.

SPORT

šest Sinjskih ragbijaša brani boje Hrvatske mlade reprezentacije U20 na Europskom prvenstvu koje se održava od 8.9. do 14.9. u Loznici, Srbija. Poziv od dir. rep. gos. D.Veličkovića i trenera gos.V.Ursića dobili su: Ivica Jukić, Ivan Klarić, Denis Jukić, Dario Vučak, Lorenco Mastelić i Marko Grčić.

U drugom kolo 2. Hnl u Sinju u 17 sati igraju Junak i Suhopolje. Iz kluba navijača sinjski Maligani pozvali su sve navijače da se okupe ispred prostorija na košarkaškom igralištu sat prije početka utakmice.

Na športskim terenima kod Gradskog stadiona održava se završnica 5. Zabavne škole nogometa. Na priredbi koju je organizirala Zajednica športskih udruga Sinja nastupilo je 200 djevojčica i dječaka od 7 do 12 godina.